Latest News

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Copy-paste ενημέρωση του zougla.gr (port)

Όταν πριν από λίγο καιρό λάβαμε ένα e-mail με τη διεύθυνση  του νέου zougla.gr (port) απορήσαμε τι σχέση μπορεί να έχει ο γνωστός-άγνωστος Μ (Μάκης Τριανταφυλλόπουλος) με το...
λιμάνι του Πειραιά.
Τώρα η απορία λύθηκε, καθώς το site του γνωστού δημοσιογράφου για το λιμάνι έχει δείξει τα πρώτα δείγματα γραφής ή για την ακρίβεια τα δείγματα αντιγραφής και μάλιστα μπαγιάτικων ειδήσεων!
Αντί να κάτσουν να βγάλουν και να γράψουν καμία είδηση, αντιγράφουν συστηματικά ότι θέματα δημοσιεύουν άλλα sites που ασχολούνται με τον Πειραιά και τη ναυτιλία! 
Άντε στην καλύτερη περίπτωση αναρτούν δελτία τύπου από φορείς της πόλης...
Ενδεικτικό είναι ότι από χθες Πέμπτη 8 Νοεμβρίου έχουν κάνει πρώτο θέμα την ανακοίνωση του Γ. Καρδάρα που έχει σταλθεί με δελτίο τύπου από τις 5 Νοεμβρίου κι αναφέρεται στο θέμα με τα τέλη του κτιρίου του SKAI συμφερόντων Αλαφούζου στο Δήμο Πειραιά. 
Το "Reportaz Net" έχει γράψει από τις 25 Οκτωβρίου το ίδιο θέμα με το SKAI (http://reportaznet.blogspot.gr/2012/10/blog-post_3347.html ), ενώ ο Δήμος Πειραιά είχε απαντήσει στις 26 Οκτωβρίου (http://reportaznet.blogspot.gr/2012/10/blog-post_1744.html)

Εν κατακλείδι, οι μπαγιάτικες copy-paste αναρτήσεις στο Zougla gr (port) μπορεί να μην είχαν καμία σημασία, αλλά οφείλουμε να το επισημάνουμε για δύο λόγους:
1/. Το zougla.gr είναι επιχείρηση τύπου με καθαρά κερδοσκοπικό χαρακτήρα (βάζει διαφημίσεις και βγάζει λεφτά) και σίγουρα δεν μπορεί να θεωρείται ειδησιογραφικό site με αναδημοσιεύσεις ειδήσεων από άλλους είτε αναφέρει τις πηγές είτε "ξεχνάει" να το κάνει...
2/. Ανήκει σ' ένα γνωστό δημοσιογράφο (Μάκη Τριανταφυλλόπουλο) και σίγουρα δεν τον τιμά να έχει μια κατηγορία στο site που στηρίζεται αποκλειστικά σε θέματα copy–paste. Το ίδιο ισχύει και για τους πειραϊκούς συντάκτες που αρθρογραφούν στο zougla.gr (port).

@ Να ξέρετε πάντως ότι γελάει πολύς κόσμος με τη copy-paste ενημέρωση στο λιμάνι της ζούγκλας...