Latest News

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Πόλεμος ανακοινώσεων για καθαριότητα


Ένας "πόλεμος" ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει εδώ και σχεδόν μια βδομάδα, με αφορμή το θέμα για την ενίσχυση του στόλου της καθαριότητας στο Δήμο Πειραιά. 
Το "Reportaz Net" μπορεί να έφερε και...
να σήκωσε το θέμα στην ατζέντα των συζητήσεων, αλλά επί της ουσίας δεν έχει πάρει θέση. Αν κι αυτό δεν είναι κάτι που το συνηθίζουμε, έχουμε περιοριστεί να φιλοξενούμε τις απόψεις για το συγκεκριμένο θέμα. 

Η αρχή έγινε με τον Γιάννη Καρδαρά, ακολούθησε η απάντηση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Πειραιά και η άποψη του συνδικαλιστή Βασίλη Γκιτάκου.

Το θέμα κυριάρχησε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο με τις παρατάξεις να καταθέτουν τις απόψεις τους, τις οποίες φιλοξενήσαμε μαζί με τη θέση του δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου. 

Στη συνέχεια επανήλθαν με νέες ανακοινώσεις ο Γιάννης Καρδαράς και το Γραφείου Τύπου, αλλά και ο Βασίλης Γκιτάκος, τις οποίες δημοσιεύσαμε χωρίς να κάνουμε σχεδόν κανένα δικό μας σχόλιο. 

Όλη αυτή ιστορία μπορεί να έχει ενδιαφέρον, αλλά δεν θέλουμε τουλάχιστον προς το παρόν να πάρουμε θέση, αν και θα μπορούσε να γράψει κανείς πολλά για τις δύο "αντιμαχόμενες" πλευρές, γιατί έχει μπόλικο παρασκήνιο το θέμα με την προμήθεια ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ. 

Εκείνο όμως που οφείλουμε να διευκρινίσουμε για να είμαστε δίκαιοι είναι ότι οι "διαδικασίες εξπρές" δεν έχουν να κάνουν με το πότε ξεκίνησε να συζητείται το θέμα, αλλά με το γεγονός ότι πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο σε συνεδρίαση όπου είχαν αποχωρήσει οι σύμβουλοι από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για άλλο άσχετο λόγο. 

Έχουμε την αίσθηση ότι αν το θέμα ερχόταν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, τότε μάλλον δεν θα γινόταν όλη αυτή η φασαρία και δεν θα είχαμε τον πόλεμο των ανακοινώσεων. Και να δούμε πότε θα σταματήσει...

@ Έγινα σαφής; Άντε καλυφτείτε τώρα, τα κεφάλια μέσα!