Latest News

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Οι αλήθειες και τα ψέματα για τις απολύσεις

Ίσως χρειάζεται να ειπωθούν ορισμένες αλήθειες για τους εργαζόμενους που μπαίνουν με διαδικασίες εξπρές στο πρόγραμμα κινητικότητας (sic), αλλά επί της ουσίας τους...
απολύουν και κάποιοι συνεχίζουν να παίζουν με τον πόνο τους. 


Κατ' αρχήν, θεωρείται πλέον δεδομένο ότι οι λίστες με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο ήταν γνωστές σε όλους από την περσινή απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων, όπως είχε αποκαλύψει πριν από λίγες ημέρες το "Reportaz Net" και παραδέχτηκε σήμερα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 
Δηλαδή, όλοι γνώριζαν πως η κυβέρνηση και Τρόικα είχαν όλα τα ονόματα και τις κατηγορίες των εργαζομένων σ' όλους τους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Το μόνο στοιχείο που ίσως δεν είχαν στη διάθεσή τους, ήταν ο τρόπος πρόσληψης. 
 Άρα όλη αυτή η δήθεν επαναστατική γυμναστική των δημάρχων και των άλλων συναφών δυνάμεων πως δεν θα στείλουν τις λίστες ήταν ένα ακόμη ψέμα που έλεγαν στους εργαζόμενους, προκειμένου να τους το  παίξουν αγωνιστές και να αρπάξουν κανένα ψήφο. 

 Αν δεν σταλούν  οι λίστες από τους δήμους, τότε θα μπουν στην ίδια περιπέτεια και όσοι εργαζόμενοι έχουν μια πιθανότητα να την γλυτώσουν από το πρώτο κύμα των απολύσεων. Δηλαδή, να τεθούν σε διαθεσιμότητα για ένα χρόνο και να παίρνουν το 75% των αποδοχών τους. Με την υποτιθέμενη αντίσταση των δημάρχων του ρουσφετιού είναι σχεδόν βέβαιο να τους πάρει όλους η μπάλα της διαθεσιμότητας και μετά θα τρέχουν να αποδείξουν ότι είχαν τις προϋποθέσεις να εξαιρεθούν έστω και προσωρινά... 

 Όσοι εργαζόμενοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του κλάδου Διοικητικού δεν ανήκουν στην κατηγορία ΔΕ - (αυτοί που φεύγουν άμεσα)- μην έχουν ψευδαισθήσεις γιατί σύντομα θα έχουν την ίδια τύχη. Απλώς την γλύτωσαν προσωρινά. Δεν μπορούσαν να τους διώξουν όλους μαζί. Γιατί θα γινόταν χαμός με χιλιάδες απολυόμενους στους δρόμους. 

 Μην σας παραμυθιάζουν διάφοροι πολιτικοί απατεώνες ότι δεν πρόκειται για απολύσεις, αλλά για διαθεσιμότητα και μετά θα γίνουν μετατάξεις σε άλλη δημόσια υπηρεσία. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία κενή θέση διοικητικού υπάλληλου της κατηγορίας ΔΕ καμία υπηρεσία ανά την επικράτεια. Φρόντισαν να τις καταργήσουν λίγο πριν προχωρήσουν στο πρόγραμμα "κινητικότητας", όπως μας ενημέρωσαν όσοι υπάλληλοι το έψαξαν για προσωπικούς λόγους. 

 Αυτά μάθαμε ότι ισχύουν έως σήμερα τουλάχιστον και δύσκολα θα αλλάξουν τα πράγματα γιατί έρχονται χειρότερες μέρες για 2013.