Latest News

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Ανοίγει ξανά ο φάκελος της βομβιστικής επίθεσης κατά Βασίλη Μιχαλολιάκου

Δέκα χρόνια μετά επανεξετάζεται η υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης κατά του δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου έξω από το σπίτι του στις 22-01-2001, όταν ήταν ακόμα...
βουλευτής της ΝΔ.

Οι εφέτες - ανακριτές που είχαν αναλάβει τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης είχαν αποφασίσει την αρχειοθέτησή της λόγω έλλειψης επαρκών αποδεικτικών στοιχείων, κάτι με το οποίο όμως διαφώνησε η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, καλώντας τους ανακριτές να προβούν σε συγκεκριμένες ανακριτικές πράξεις.

Για το λόγο αυτό κλήθηκαν σήμερα σε κατ' αντιπαράσταση εξέταση ο κ. Μιχαλολιάκος και ο πρώην διοικητής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και νυν δήμαρχος Δομοκού Στέλιος Σύρος, με τον πρώτο να αφήνει και πάλι αιχμές κατά του πρώην βουλευτή της ΝΔ Πέτρου Μαντούβαλου.

Πληροφορίες από δικαστικές πηγές αναφέρουν πως ο κ. Σύρος απάντησε πως δεν προκύπτει εμπλοκή του Π. Μαντούβαλου από την έρευνα της υπηρεσίας.

Θεωρείται δύσκολο πάντως να προκύψουν και αυτή τη φορά κατηγορίες κατά συγκεκριμένων προσώπων, αφού και πάλι δεν προσήλθε να καταθέσει ο επιχειρηματίας Ιωάννης Μπολέτσης, ο οποίος αποτελεί και το βασικό μάρτυρα της υπόθεσης, αφού ήταν αυτός που είχε εμπλέξει τον Πέτρο Μαντούβαλο μέσω συνεντεύξεων αλλά και υπομνήματος στον Εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπολέτσης φυγοδικεί, αφού έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος, υπόθεση για την οποία ήταν κατηγορούμενος και ο Π. Μαντούβαλος, ο οποίος όμως αθωώθηκε.