Latest News

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Εκτός τόπου και χρόνου...

Φαίνεται πως το δημοτικό συμβούλιο  ζει στο δικό του μικρόκοσμο. Μάλλον δεν έχει πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει στην πόλη και γενικότερα...
...στη χώρα, τον τελευταίο καιρό.
 Αυτό αποδεικνύει το μπάχαλο που επικράτησε στη χθεσινή συνεδρίαση η οποία αποτελεί μια μαύρη μέρα στην ιστορία του θεσμού, όπως θα έλεγε και κάποιος προερχόμενος από την αριστερά. 
Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν κατά κύριο λόγο οι εξελίξεις στη ΔΗΡΑΠ, αλλά και η απαίτηση της Τρόικας να σταλούν σε κυβερνητικά κλιμάκια τα ονόματα των εργαζομένων αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου. Υπολογίζεται ότι αφορά περί τους 300 εργαζόμενους στο Δήμο και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις. Από αυτούς περίπου 70 κινδυνεύουν να απολυθούν άμεσα, καθώς έχουν προσληφθεί με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ.
Τι έγινε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου; 
Μια αντιπαράθεση άνευ ουσίας επιπέδου παιδότοπου, που κορυφώθηκε μετά την απουσία του δημάρχου. 
Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων συναγωνίζονταν ο ένας τον άλλον για να κερδίσουν τις εντυπώσεις των ελάχιστων θεατών στην αίθουσα, ενώ υποτίθεται πως εκπροσωπούν ολόκληρο τον πειραϊκό λαό.
Από τη συνεδρίαση απουσίαζε η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα, ενώ κυριάρχησε η παλαιοκομματική αντίληψη τύπου Μαυρογιαλούρου. 
Ο ρόλος τους περιορίστηκε μόνο στη ψηφοθηρία και την υπόσχεση για ρουσφέτι χωρίς αντίκρυσμα. 
Η νοοτροπία αυτή δεν μπορεί να αποτελεί ακόμα και σήμερα την αποστολή των δημοτικών συμβούλων ούτε να χαρακτηρίζει τη φιλοσοφία των αιρετών της πόλης.
 (σ.σ. Φυσικά υπάρχουν κι εξαιρέσεις).  
Διαφορετικά αν συνεχίσουν έτσι δεν είναι μακριά η μέρα που δεν θα ξέρουν που να κρυφθούν. Αν τους ενδιαφέρει φυσικά να μην είναι εκτός τόπου και χρόνου στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
@ Κι αυτό ίσως κάποιος θα πρέπει να τους το πει μήπως επιστρέψουν στην πραγματικότητα και έρθουν πιο κοντά μας...