Latest News

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Πως αθωώθηκε ο Κώστας Βαξεβάνης

Αθώος κρίθηκε από το αυτόφωρο δικαστήριο ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης για την κατηγορία της παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Η κατηγορία...
σε βάρος του αφορούσε στη δημοσίευση 2.059 ονομάτων καταθετών που φέρονται ότι να αποτελούν τη σύνθεση της περιβόητης λίστας, στο περιοδικό HotDoc το οποίο εκδίδει. Η απόφαση του δικαστηρίου,έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και η ακροαματική διαδικάσια καλύφθηκε δημοσιογραφικά και απο πολλά ΜΜΕ.

«Η απόφαση του δικαστηρίου είναι μια πολύ σοβαρή νομολογία που επιτρέπει στους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους», ανέφερε μετά το τέλος της δίκης ο K. Βαξεβάνης και ευχαρίστησε τόσο τα ξένα μέσα ενημέρωσης για τη συμπαράσταση όσο και πολλούς Έλληνες δημοσιογράφους

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή του δημοσιογράφου λέγοντας: « Διαπόμπευσε και διέσυρε υπολήψεις ατόμων, χωρίς να έχει κριθεί η ενοχή τους. Τους παρέδωσε στη χλεύη μίας κοινωνίας που ζητάει αίμα. Ο Βαξεβάνης προσέφερε το αίμα και μετέτρεψε τη χώρα σε Κολοσσαίο. Αρον-άρον σταύρωσον αυτούς. Είναι λύση η ανθρωποφαγία και ο κανιβαλισμός;».


Στο δικαστήριο κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης του δημοσιογράφου, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΔΟΔ), Τζιμ Μπουμέλα, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου αλλά και η τραγουδίστρια Δήμητρα Γαλάνη.