Latest News

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Ποιος μητροπολίτης μυήθηκε στη Μασονία

Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ απειλεί με μηνύσεις την ηγεσία της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος αν δεν του αποκαλύψουν το όνομα του εξέχοντος Ελληνα ιερωμένου που ανακοίνωσαν ότι μυήθηκε στον τεκτονισμό με το.. 
«τυπικό Ροδοσταυρικής μυήσεως που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ηπειρωτική Ελλάδα από της εγκαθιδρύσεως του Υπάτου Συμβουλίου της Ελλάδος το 1872.» Στην ανοικτή του επιστολή- είναι τεράστια- προς την ηγεσία των Μασόνων -την οποία αποκαλύπτει το agioritikovima.gr, ο Μητροπολίτης τους αποκαλεί «Σατανολάτρες» και «Εωσφοριστές» και τους γνωστοποιεί ότι θα υποβάλλει στην προσεχή Σύνοδο της Ιεραρχίας νέο ψήφισμα καταδίκης της Μασονίας ως επικίνδυνης αποκρυφιστικής παγανιστικής λατρείας. 

 Ειδικότερα, στην αρχή η επιστολή σημειώνει: Κύριοι, Στην ιστοσελίδα http://www.gmna.gr/index.php?option=com_content&vi εδημοσιεύθη η ακόλουθη ανάρτηση: «Εγκατάσταση νέων αρχών του Υπερτάτου Περιστυλίου των "Τεσσάρων Εστεμμένων" υπ' αρ. 5 Sunday, 04 November 2012 12:07 Το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012 έλαβε χώρα στην έδρα του Υπάτου Συμβουλίου του 33ο διά την Ελλάδα, παρουσία του Υπάτου Μεγ. Ταξιάρχου Κραταιοτ. αδ. Ραφαήλ ντε Σιγούρα, η εγκατάσταση νέων αρχών του Υπερτάτου Περιστυλίου των "Τεσσάρων Εστεμμένων" υπ' αρ. 5 το οποίο εργάζεται κατά το τυπικό του Ερεδώμ (Heredom). Στον κατάμεστο Τεκτονικό Ναό παρεκάθησαν αδελφοί από όλα τα εν Αθήναις Περιστύλια του Σκωτικού Τύπου, καθώς και επισκέπτες από τα Ύπατα Συμβούλια της Κύπρου και της Αγγλίας. Ο νέος Σοφώτατος Ηγεμών μετά την ενθρόνισή του διεξήγαγε -συνεπικουρούμενος από το Συμβούλιο των Αξιωματικών του- υποδειγματική μύηση στον 18ο βαθμό του ΑΑΣΤ κατά το Τυπικό του Πρίγκηπος Ροδοσταύρου του Ερεδώμ." 

 Στο τέλος καταλήγει: Κατόπιν των ανωτέρω κύριοι του Υπάτου Συμβουλίου αποδεικνύεσθε Σατανολάτραι και Εωσφορισταί και εάν μείνετε αμεταμέλλητοι υπόκεισθε στα αναθέματα και τας αράς της Αγιωτάτης Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας αφωρισμένοι από του ζώντος Θεού, υπόδικοι και ένοχοι του πυρός της γεένης. Συνεπώς η πανηγυρική διακήρυξή Σας εφ' όσον όπως είναι βέβαιον δεν πρόκειται να απαντήσετε στην επιστολή μου με υποχρεώνει: 1. Να Σας καταμηνύσω στις ποινικές Αρχές της Χώρας για συκοφαντική δυσφήμιση της Ορθοδόξου Καθολικής του Χριστού Εκκλησίας και 2. Να υποβάλλω στην προσεχή Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος νέο ψήφισμα καταδίκης της φρικώδους Μασονίας ως αποκρυφιστικής παγανιστικής λατρείας πολεμίου της αμωμήτου πίστεως της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας. Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ + ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ