Latest News

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Το σόου για τα πανηγύρια στη Βουλή

Την ώρα που περισσότεροι από 100.000 πολίτες διαδήλωναν υπό βροχή έξω από τη Βουλή και δέχονταν επίθεση με νερό από τις αύρες τις αστυνομίας, μέσα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου παιζόταν ένα απίστευτο... 
θέατρο του παραλόγου. 

Ο κάθε βουλευτής έδινε το δικό του προσωπικό σόου μπροστά στις κάμερες, δίνοντας την γενική εντύπωση ότι οι εκπρόσωποι- υποτίθεται - του λαού είναι για τα πανηγύρια! Με αποκορύφωνα μια διάταξη του διορισμένου υπουργού Γ. Στουρνάρα που την έφερε την τελευταία στιγμή και αφορούσε την ένταξη των υπαλλήλων της Βουλής στο ενιαίο μισθολόγιο. 
Αμέσως ξεσηκώθηκαν οι υπάλληλοι και απείλησαν με στάση εργασίας. Οι διαμαρτυρίες τους υιοθετήθηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες που έθεσαν θέμα συνταγματικότητας και ζήτησαν την παραίτηση του διορισμένου υπουργού.Ο τελευταίος πήρε το λόγο και κατήγγειλε την στάση της αντιπολίτευσης, αλλά έκανε πίσω και απέσυρε τη συγκεκριμένη διάταξη. 
"Οι αντιδράσεις των υπάλληλων εντός της Βουλής νίκησαν τους διαδηλωτές έξω από το κοινοβούλιο" σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Βορίδης. 
Ανάλογη στάση είχε και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Χρυσοχοϊδης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της ψήφισης διάταξης για τους υπαλλήλους της Βουλής αλλά αυτό μάλλον δεν είχε ιδιαίτερη σημασία γιατί προφανώς δεν έχει διαβάσει κι αυτό το μνημόνιο! 

 @ Μιλάμε για τα πανηγύρια...