Latest News

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Στο χορό των κινητοποιήσεων οι Δήμοι

Με μπλακ άουτ απειλούνται σήμερα οι Δήμοι, καθώς κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όπως είναι γνωστό...
σήμερα λήγει η προθεσμία των Διευθύνσεων Προσωπικού για την αποστολή στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης των στοιχείων όσων τίθενται σε διαθεσιμότητα. 
Η ΠΟΕ ΟΤΑ προχωράει σε γενικευμένες καταλήψεις, αφήνοντας ωστόσο την απόφαση για λουκέτα σε ΚΕΠ και παιδικούς σταθμούς στους κατά τόπους συλλόγους της, ενώ δήμαρχοι, περιφερειάρχες και εργαζόμενοι στους ΟΤΑ κινούνται στην ίδια γραμμή, επιχειρώντας ένα γενικό μπλακ άουτ των υπηρεσιών. 

Στο προσκήνιο εξακολουθεί να βρίσκεται και ο προπηλακισμός του γερμανού προξένου στη ΔΕΘ, καθώς σήμερα εκδικάζεται στη Θεσσαλονίκη η υπόθεση των 3 συλληφθέντων που κατηγορούνται για την επίθεση εναντίον του. 
Πάντως ο εντεταλμένος της γερμανίδας καγκελαρίου μετά τα επεισόδια της Θεσσαλονίκης, άφησε σαφείς πολιτικές αιχμές, δηλώνοντας ότι υπάρχουν άνθρωποι που οδηγούν τη χώρα στο αδιέξοδο και ότι οι διαδηλώσεις δεν μπορεί να είναι η μόνη εναλλακτική. 
@ Η φωτογραφία είναι αρχείου.