Latest News

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

"Στράικ" με το διαγωνισμό για το Bowling

Σε νέα σύγκρουση ήρθε η δημοτική αρχή με την αντιπολίτευση για την αξιοποίηση του Bowling στον Προφήτη Ηλία. Το σκηνικό θυμίζει τις αρχικές αντιδράσεις για την εκμετάλλευση των δύο πλάζ...
... από ιδιώτη. 
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Γιάννης Μίχας,  επισημαίνει πως οι όροι του διαγωνισμού είναι φωτογραφικοί, υποστηρίζοντας: 

"Για το συγκεκριμένο κατάστημα – φιλέτο, συνολικής έκτασης 1.651,74 τ.μ., που είναι ξενοίκιαστο εδώ και πολλούς μήνες, υπήρχε σύμφωνη γνώμη όλων σχεδόν των παρατάξεων προκειμένου να αξιοποιηθεί με στόχο την ενίσχυση των οικονομικών του δήμου, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας. 
Ωστόσο, αν και η διοίκηση του δήμου είχε προχωρήσει με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στην σύνταξη των όρων διακήρυξης από τον περασμένο Γενάρη, δέκα μήνες μετά και συγκεκριμένα στις 2/10 προχώρησε σε αιφνίδια τροποποίησή τους εισάγοντας απαράδεκτες και πρωτοφανείς διατάξεις «φωτογραφικού χαρακτήρα». 
Ειδικότερα όπως καταγγέλθηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο : 
• Στο άρθρο 6 μπήκε ο πρωτοφανής όρος ότι ο πλειοδότης πρέπει να έχει 10ετή εμπειρία στον χώρο της εστίασης και να συνιστά προσωπικότητα ευρύτερου κύρους 
• Στο άρθρο 9 μπήκε ο όρος ότι ο πλειοδότης θα πρέπει να φέρει πρόταση που θα τον δεσμεύει ότι θα προχωρήσει σε εργασίες ύψους 500.000 € για την ανακατασκευή του χώρου. Με ποιο τρόπο θα αποδεικνύεται αυτό δεν προσδιορίζεται. 
• Στο άρθρο 13 μπήκε όρος ότι ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την δημιουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος 
• Επίσης δεν γίνεται πουθενά αναφορά περί προκαταβολής μισθίων όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις. 
Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση μίσθωσης μέσω ανοικτής δημοπρασίας, κρεοπωλείου στη Δημοτική Αγορά του Πειραιά, η διοίκηση του δήμου είχε ζητήσει εκ των υστέρων να πληρωθούν έναντι 10 μισθώματα".