Latest News

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Οι δύο όψεις του νομίσματος για τις παραλίες

Μπορεί η δικαστική απόφαση να μπλοκάρει την κατασκευή πέργκολας μπροστά στον Αιγιαλό στα Βοτσαλάκια, κάτι που απαγορεύεται έτσι κι αλλιώς διά νόμου, αλλά ο καθένας την ερμηνεύει...
...διαφορετικά πολιτικά.

Ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος χαρακτηρίζει την απόφαση νικηφόρα υπέρ του, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης  δήλωσαν πως η απόφαση του Πρωτοδικείου, «δικαίωσε» τους αγώνες τους. 

Η ουσία είναι πως ο δήμαρχος της πόλης ασκεί μια πολιτική που δίνει στον ιδιώτη την ευκαιρία να επενδύσει στην πόλη. Είτε πρόκειται για τις παραλίες, είτε για τον Πύργο, είτε για τη Ράλλειο, ακόμα και για το Bowling Center. Δεν το έκρυψε ποτέ και αυτό δεν είναι απαραίτητα αρνητικό. 

Εκείνο που έχει σημασία είναι τι θα αποκομίσει ο δήμος από όλες αυτές τις επενδύσεις. Τι θα κερδίσει ο Πειραιάς από την όποια συνεργασία. 
Διότι δεν μπορεί να λέγεται ως επιχείρημα ότι οι παραλίες πλέον είναι ελεύθερες και προσβάσιμες σε όλους, γιατί πολύ απλά πάντα έτσι ήταν.

Από την άλλη δεν μπορεί η αντιπολίτευση να διαφωνεί σ΄ όλα, χωρίς να ρίχνει ωφέλιμες προτάσεις στο τραπέζι. 

Δυστυχώς, τόσο η δημοτική αρχή, όσο και η αντιπολίτευση αναλώνονται σε ανούσιες διαφωνίες «μικροφώνου» στο δημοτικό συμβούλιο, προσπαθώντας να πείσουν ο καθένας ξεχωριστά ότι έχει δίκιο, την ίδια ώρα που θα έπρεπε να προβληματιστούν, αν η συνεργασία με τον ιδιώτη θα αποφέρει καρπούς πρωτίστως για τον δήμο Πειραιά και όχι μόνο για τον εκάστοτε επιχειρηματία.