Latest News

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Διάλογος για το κείμενο της πλάκας

Ήταν ίσως η πιο χαρούμενη στιγμή στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Πειραιά.
Μιλάμε για ένα διάλογο που έγινε στην αίθουσα του 7ου ορόφου, με αφορμή ένα κείμενο...
...σε ιστοσελίδα που εργάζεται ο νεαρός δημοτικός σύμβουλος Σαράντος Ευσταθόπουλος.  
Το κείμενο της πλάκας, όπως είχε γράψει το "Reportaz Net",  αποθέωνε με έναν υπερβολικά άκομψο τρόπο τον δήμαρχο, ενώ χαρακτήριζε τουρίστα στο λιμάνι του Πειραιά τον επικεφαλή της μειοψηφίας.
Ο Γιάννης Μίχας που δεν συνηθίζει ν' αφήνει τίποτα να πέσει κάτω, πήρε το λόγο κι είπε στον δήμαρχο πως έχει γίνει περίγελος με τα κείμενα που τον αποθεώνουν στο συγκεκριμένο site, ενώ εκτιμά πως ο ίδιος δεν τα έχει ανάγκη. (Κάτι που θα μπορούσαν να συμφωνήσουν και πολλοί άλλοι).

Όμως ο νεαρός Ευσταθόπουλος ζήτησε και πήρε το λόγο επί προσωπικού. Ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δημοσιογράφος, αλλά διοικητικό στέλεχος του site, ενώ υποστήριξε πως δεν έχει καμία σχέση με το κείμενο κατά του Μίχα. 
Μετά άρχισε να λέει την ιστορία της ζωής του, που γεννήθηκε, που κατοικεί κι ότι το αυτοκίνητο του είναι με leasing (!) και διάφορα άλλα, τα οποία μάλλον δεν χρειαζόνταν να ειπωθούν στο δημοτικό συμβούλιο...

O Γιάννης Μίχας του απάντησε πως δεν τον ενδιαφέρουν αυτές οι πληροφορίες γιατί δεν είναι εφοριακός (!) ενώ τον απαξίωσε, λέγοντας πως δεν του επιτρέπει να κρίνει αν είναι πειραιώτης ή όχι.

Πάντως αυτή η ιστορία με το κείμενο της πλάκας μάλλον εκθέτει τη δημοτική αρχή, γιατί δύσκολα μπορεί να πειστεί κανείς ότι δεν έχει σχέση όταν δημοτικός σύμβουλος εργάζεται στο συγκεκριμένο site. Εκτός αν μπορεί να δεχτεί κανείς ότι κάθησε ο άλλος από μόνος του να κάνει τον απουσιολόγο ή τον ληξίαρχο της αντιπολίτευσης και να αποθεώσει το δήμαρχο...