Latest News

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Στη Βουλή το σκάνδαλο των 8,5 εκατ. ευρώ για τουριστική προβολή της περιφέρειας Αττικής

Ερώτηση-καταγγελία εναντίον του Περιφερειάρχη Αττικής  Γιάννη Σγουρού κατέθεσαν 31 βουλευτές της ΝΔ ανάμεσά τους και ο πειραιώτης Κώστας Κατσαφάδος, προς την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογγιάννη, με αφορμή την απόφαση του να διαθέσει 8,5 εκατ. ευρώ για την τουριστική προβολή της περιφέρειας. Δείτε που σκορπάνε τόσα λεφτά και θα πάθετε πλάκα...

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής :

Προς

κα.Υπουργό Τουρισμού

ΘΕΜΑ: ''Επανεξέταση της σύμβασης αξίας 8,5 εκατομμυρίων ευρώ ,που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αττικής,για την τουριστική προβολή της Αττικής''

Κυρία Υπουργός

Οι πολίτες απαιτούν από όλους μας σεβασμό στις θυσίες στις οποίες υποβάλλονται. Όταν περικόπτονται μισθοί και συντάξεις η Πολιτεία οφείλει να λειτουργεί ορθολογικά ως προς το θέμα των δαπανών.

Τον Φεβρουάριο ο Περιφερειάρχης Αττικής κ.Σγουρός υπέγραψε σύμβαση με μειοδότρια εταιρεία για το έργο ''Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Αττικής'', έργο ενταγμένο στο ΠΕΠ 2007-2013.

Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 8.538.842,97 ευρώ και στο τέλος Ιουλίου εγκρίθηκε,κατά πλειοψηφία, από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής σε μία συνεδρίαση που συνοδεύτηκε από ένταση και παραιτήσεις.

Μία ανάλυση των δεδομένων μας οδηγεί να ζητήσουμε την επανεξέταση της σύμβασης από το Υπουργείου Τουρισμού.

- Διατίθενται 1.295.425 ευρώ για δημιουργία και κατασκευή διαδικτυακής πύλης.

- Διατίθενται 570.105 ευρώ για τη δημιουργία σελίδων κοινωνικής δικτύωσης και την προβολή σε social media6( facebook,twitter κ.ά.).

- Διατίθενται 170.716 ευρώ για τη δημιουργία τουριστικού logo και σλόγκαν.

- Διατίθενται 1.735.537 ευρώ για καταχωρήσεις σε ΜΜΕ.

- Διατίθενται 694.215 ευρώ για παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού.

- Διατίθενται 1.041.322 ευρώ για συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις.

- Διατίθενται 694.214 ευρώ για δημιουργία προωθητικού υλικού.

- Διατίθενται 1.041.322 ευρώ για συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις.

- Διατίθενται 347.107 ευρώ για φιλοξενία δημοσιογράφων και επαγγελματιών του τουρισμού.

- Διατίθενται 94.710 ευρώ για φιλοξενία του site σε server.

- Διατίθενται 347.107 ευρώ για την κατάρτιση και επικαιροποίηση του συγκεκριμένου masterplan,δηλαδή του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής.

Σε όλες τις τιμές,συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Η συγκεκριμένη σύμβαση προκάλεσε την παραίτηση της εντεταλμένης συμβούλου Τουρισμού της Περιφέρειας κ.ΆνναςΡοκόφυλλου που κατήγγειλε ότι η μειοδότρια εταιρεία δεν συνεργάστηκε μαζί της αλλά και ότι κρατήθηκε έξω από τη διαδικασία και δεν συμμετείχε παρά το γεγονός ότι ήταν καθ' ύλην αρμόδια.

Παραιτήθηκε επίσης από την Επιτροπή Τουρισμού ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ.Σπυρίδων καταγγέλλοντας ότι η Επιτροπή ουδέποτε συνεκλήθη για το συγκεκριμένο θέμα.

Η αιτίαση ότι η σύμβαση πρέπει να ισχύσει για να μην χαθούν τα 8.5 εκατομμύρια ευρώ που προέρχονται από το ΕΣΠΑ, δεν ευσταθεί.

Πολιτικά αλλά και ηθικά.

Το νόμιμο δεν μπορεί να εξοβελίζει το ηθικό.

Είναι σαφές ότι μιλάμε για υπερβολικά κόστη,για κόστη άλλων εποχών. Για τιμολογήσεις που φαντάζουν υπερβολικές, στο μέγιστο βαθμό,για όσους έχουν στοιχειώδειςnbsp;γνώσεις των τιμών αλλά και του κόστους των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Οι βουλευτές θα κληθούν σε λίγες ημέρες να ψηφίσουν επώδυνα μέτρα και θα το κάνουν γνωρίζοντας ότι η Πολιτεία σέβεται το κοινό αίσθημα αλλά και το τελευταίο διαθέσιμο ευρώ. Οι πολίτες που θα περικοπεί το εισόδημά τους απαιτούν συγκεκριμένα πρότυπα συμπεριφοράς και κυρίως να μην προκαλούνται από το κοστολόγιο συμβάσεων όπως η ανωτέρω.

Άλλωστε, εκτός από τα υπερβολικά κόστη, πολλές από αυτές τις δράσεις ενδεχομένως επικαλύπτονται από δράσεις του Υπουργείου Τουρισμού,του ΕΟΤ και των δήμων.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται η κ.Υπουργός

1. Εάν προτίθεται να αναπέμψει τη συγκεκριμένη απόφαση και σύμβαση για επανεξέταση και εξορθολογισμό των δαπανών και δράσεων.

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Αναστασιάδης Σάββας Βουλευτής ΄Β Θεσσαλονίκης Αντωνίου Μαρία Βουλευτής Καστοριάς Ασημακοπούλου Άννα Βουλευτής Ιωαννίνων Βεσυρόπουλος Αποστόλης Βουλευτής Ημαθίας Βλαχογιάννης Ηλίας Βουλευτής Τρικάλων Γεωργαντάς Γεώργιος Βουλευτής Κιλκίς Δήμας Χρίστος Βουλευτήςnbsp; Κορινθίας Καραμανλή Άννα Βουλευτής ΄Β Αθήνας Καράμπελας Ιωάννης Βουλευτής Βοιωτίας Καρανάσιος Ευθύμιος Βουλευτής Χαλκιδικής Κατσαφάδος Κωνσταντίνος Βουλευτής Ά Πειραιά Κέλλας Χρήστος Βουλευτής Λάρισας Κεφαλλογιάννης Ιωάννης Βουλευτής Ρεθύμνου Κόνσολας Μάνος Βουλευτής Δωδεκανήσου Κουτσογιαννακόπουλος Κωνσταντίνος Βουλευτής Φθιώτιδας Κοψαχείλης Τιμολέων Βουλευτής Γρεβενών Κωνσταντινίδης Ευσταθιος Βουλευτής Φλώρινας Μακρή-Θεοδώρου Ελένη Βουλευτής Φθιώτιδας Νταβλούρος Αθανάσιος Βουλευτής Αχαΐας Σαμπαζιώτης Δημήτριος Βουλευτής Μεσσηνίας Σενετάκης Μάξιμος Βουλευτής Ηρακλείου Σκονδρά Ασημίνα Βουλευτής Καρδίτσας Σκρέκας Κωνσταντίνος Βουλευτής Τρικάλων Σολδάτος Θεόδωρος Βουλευτής Λευκάδας Σταμενίτης Διονύσιος Βουλευτής Πέλλας Στύλιος Γεώργιος Βουλευτής Άρτας Ταμηλός Μιχαήλ Βουλευτής Τρικάλων Τζαμτζής Ιορδάνης Βουλευτής Πέλλας Τσουμάνης Δημήτριος Βουλευτής Πρέβεζας Υψηλάντης Βασίλειος Βουλευτής Δωδεκανήσου Χριστόγιαννης Δημήτριος Βουλευτής Πιερίας