Latest News

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Τι λέει ο Γιάννης Μίχας για το ¨Κανάλι 1"

Ο Γιάννης Μίχας ανταποκρίθηκε άμεσα και κατέθεσε την άποψη για το "Κανάλι 1". Απαντώντας στην ανάρτηση με τα ερωτήματα  του "Reportaz Net"...
 σημειώνει τα εξή:

Αγαπητό reportaznet,
 Επιθυμώντας να μην αφήσουμε αναπάντητα τα ερωτήματα υποθετικού χαρακτήρα που απευθύνετε σε ανάρτησή σας, αναφορικά με το Κανάλι 1 του Πειραιά, σας παραθέτουμε τα παρακάτω που αποτελούν και εκφρασμένες θέσεις μας στο Δ.Σ. της πόλης :

1. Σε ό,τι αφορά την οικονομική εξυγίανση του σταθμού φρονούμε ότι λύση θα μπορούσαν να δώσουν α) οικειοθελείς νόμιμες μετατάξεις προσωπικού σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου, ώστε να περιοριστεί ο αριθμός του στον απολύτως αναγκαίο αριθμό και β) η αναδιαπραγμάτευση όσων συμβάσεων δεν διέπονται από τις ΣΣΕ της ΕΣΗΕΑ. Τις ανωτέρω προτάσεις έχουμε υποβάλλει προς τη διοίκηση του δήμου. Σε κάθε βέβαια περίπτωση όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια που λέει και ο λαός μας. 

 2. Για το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης δεν χρειαζόταν να γίνει τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από όσα αναφέρονται σε αυτό, άμεσα και με διαφάνεια. Έπρεπε δηλαδή να είχε γίνει άμεση ανάκληση των αποφάσεων μετάταξης και όχι με καθυστέρηση ενάμισι χρόνου, να διαταχθεί ταχύτατα ΕΔΕ και να παραπεμφθεί η όλη υπόθεση στη δικαιοσύνη. 
3. Για να βελτιώσει τη λειτουργία της η ΔΗΡΑΠ θα έπρεπε καταρχήν να απαλλαγεί από τον βραχνά της εκάστοτε διοίκησης που την χρησιμοποιεί για τη δική της προβολή και να αναδειχθεί σε ένα πραγματικά πλουραλιστικό μέσο ενημέρωσης για τον Πειραιά μας και γιατί όχι για τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά. Να αναδεικνύει δηλαδή με καθημερινή έρευνα και ρεπορτάζ τα προβλήματα της Πειραϊκής κοινωνίας, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην επίλυσή τους. 

Σε κάθε περίπτωση θα ήμασταν ανοικτοί στις προτάσεις όλων των παρατάξεων και δεν θα προχωρούσαμε σε μονομερείς αποφάσεις και επιλογές για τη ΔΗΡΑΠ
 Τέλος και κλείνοντας να σημειώσουμε ότι εάν ο ιδιότυπος αυτός διάλογος που έχουμε αναπτύξει στο διαδίκτυο, γινόταν και στο πλαίσιο λειτουργίας του Δ.Σ., αρκετά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πολύπαθη δημοτική ραδιοφωνία ενδεχομένως να είχαν θεραπευτεί εγκαίρως. Δυστυχώς όμως ακόμα περιμένουμε την ειδική θεματική συνεδρίαση που έχει τάξει ο Δήμαρχος. 
Σε κάθε περίπτωση θέλω να πιστεύω και το μεταφέρω και μέσα και από το δικό σας blog, ότι όχι μόνο εμείς, αλλά όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης μέσα από τον συγκεκριμένο θεσμικό μας ρόλο έχουμε συνεισφέρει δημιουργικά στην εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα του δήμου από το βήμα του Δ.Σ., όμως μέχρι σήμερα τουλάχιστον η δημοτική αρχή έχει αποδειχθεί πολύ κατώτερη των περιστάσεων.

ΥΓ. Είμαι αναγνώστης κάθε μέσου ενημέρωσης που αφορά τον Πειραιά μας, πολλώ δεν μάλλον όσων το κάνουν με μια διαφορετική προσέγγιση από τις συνηθισμένες. 
Γιάννης Μίχας 

@ Ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση, αλλά να διευκρινίσουμε για την αποφυγή παρεξηγήσεων ότι το "Reportaz Net" δεν είναι μέσο ενημέρωση, αλλά blog άποψης...