Latest News

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

174.000 ευρώ για εκδηλώσεις και...γλάστρες!

Την ώρα που τα οικονομικά του Δήμου Πειραιά είναι κάτι παραπάνω από δύσκολα, έρχονται στο φως της δημοσιότητας καταγγελίες που αφορούν σε αλόγιστη σπατάλη χρημάτων σε διάφορες...
...εκδηλώσεις του δήμου. 
Συγκεκριμένα, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Καρδαράς, καταγγέλει η Δημιοτική Αρχή ότι προχωρά σε εκδηλώσεις που έχουν προκλητικό προϋπολογισμό. 

Μεταξύ άλλων ο δημοτικός σύμβουλος με την "Συμμαχία στον Πειραιά" σημειώνει : 

"Στη συνεδρίαση της 24/9/2012 ο κ. Δήμαρχος στο 6ο θέμα έφερε προς έγκριση τον προϋπολογισμό δαπάνης από 54.000 ευρώ για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων όπως πχ λιτάνευση εικόνων, κοπή πιτών, εκδήλωση Θεοφανείων, εκδήλωση παγκόσμιας ημέρας χορού και μνημόσυνα και εκδηλώσεις κλπ με επιβάρυνση του προϋπολογισμού. 
Στην τελευταία συνεδρίαση της 1/10/2012 ως 7ο θέμα έφερε την έγκριση εκδήλωσης με δαπάνη 10.000 ευρώ περίπου με θέμα «επετειακή έκθεση Βαλκανικών Αγώνων Δήμου Πειραιά» στο νεοκλασσικό της οδού Κανθάρου (δηλ. το ανάκτορο-γραφείο για συναντήσεις με VIP του πρώην Δημάρχου, κ. Π. Φασούλα). 
Επειδή φέραμε αντίρρηση για όλα τα παραπάνω, πήραμε την απάντηση από τον κ. Δήμαρχο ότι στις ζοφερές ημέρες του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ πρέπει ο λαός, για να παίρνει δυνάμεις, να θυμάται την ιστορία του και γι αυτό δικαιολογούνται και τα χιλιάδες ευρώ. Εμείς πιστεύουμε ότι με τις 10.000 ευρώ δεν ξαναθυμηθήκαμε τους Βαλκανικούς Αγώνες, σίγουρα όμως παίχτηκε στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων των 8.00 μμ το όνομα του κ. Δημάρχου. 
Είναι προφανές ότι εάν ναυαγήσει (πράγμα πολύ πιθανό) το κόμμα του Δημάρχου, δηλαδή η Ν.Δ., τότε θα έχει «καβάντζα» το δεύτερο κόμμα που είναι κατά τις δηλώσεις του η πόλη του Πειραιά. 
Με τις 70.000 ευρώ για τις «ζαρντινιέρες», τις 20.000 ευρώ για το «Εμπορικό Σήμα του Πειραιά», τις 20.000 ευρώ για τουριστικό οικίσκο, τις 54.000 ευρώ για τις «λιτανείες» και τις «πίτες» και τις 10.000 ευρώ για τους «Βαλκανικούς Αγώνες» θα μπορούσαμε με το άθροισμα των 174.000 ευρώ να έχουμε ένα «Κοινωνικό Φαρμακείο» και ίσως και ένα «Δημοτικό Ιατρείο» σε μία συνοικία του Πειραιά που σήμερα έχει ανάγκη ο πολίτης από έμπρακτη αλληλεγγύη".