Latest News

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Μια αλήθεια για το «Κανάλι 1»

Όλα όσα διαδραματίζονται στη δημοτική ραδιοφωνία Πειραιά, δε μας εκπλήσσουν καθόλου. Αντιθέτως τα περιμέναμε, καθώς πολλές φορές είχαμε επισημάνει τα λάθη και τις παραλείψεις και των δύο πλευρών (δημοτική αρχή-εργαζόμενοι). 
Η ανεξήγητη καθυστέρηση...
...της δημοτικής αρχής να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με το «Κανάλι 1» και να πάρει πρωτοβουλίες, έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε λίγο καιρό, συμπληρώνονται δύο χρόνια θητείας του Βασίλη Μιχαλολιάκου και ακόμα δεν έχει γίνει επίσημη ενημέρωση για τον σταθμό σε μονοθεματική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. 
Όχι για τις «επιτυχίες» του Καναλιού, που λέει ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ στα δημοτικά συμβούλια, σε μια προσπάθεια να φανεί πως κάτι κάνει, αλλά για τα προβλήματα που παρέλαβε, για τον εξωπραγματικό προϋπολογισμό, για τα όσα λέει το πόρισμα, για τους εργαζόμενους και τους μισθούς τους, για τη σχέση εργασίας τους με το Κανάλι και πως την απέκτησαν. Άλλωστε, είναι εργαζόμενοι του δήμου, πληρώνονται με δημοτικό χρήμα, άρα τα προσωπικά δεδομένα δεν ισχύουν στην περίπτωσή τους. Με λίγα λόγια, τις μειώσεις που επιζήτα ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, έπρεπε να τις είχε κάνει στους πρώτους μήνες της θητείας του, έχοντας καταλήξει στο τι θα κάνει με τον σταθμό.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι, πρέπει να αφήσουν την υπάρχουσα νοοτροπία που τους διακρίνει. Δεν είναι δυνατόν σε όλο τον δημόσιο τομέα να γίνεται σφαγή και απίστευτες μειώσεις και οι εργαζόμενοι του Καναλιού να θεωρούν, πως μπορούν να αποτελέσουν εξαίρεση στον κανόνα της μισθολογικής μείωσης. Και μιλάμε για εργαζόμενους λογικής δημοσίου υπαλλήλου, που ζήτημα είναι να δουλεύουν 2 ώρες ο καθένας την ημέρα. (Δεν μιλάμε για τις ώρες που σαχλαμαρίζουν στο Facebook, αλλά για τις ώρες που υποτίθεται πως δουλεύουν). 

Συμπερασματικά θεωρούμε πως και οι δύο πλευρές, πρέπει να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους και όσο το δυνατόν συντομότερα. Κι αυτό γιατί εδώ και πολύ καιρό, συζητιέται όλο και πιο έντονα το ενδεχόμενο «λουκέτου» στον ιστορικό ραδιοφωνικό σταθμό του Πειραιά.