Latest News

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Μέτρα- "ανάσα" για εμπόρους του Πειραιά

Δέσμη μέτρων για την οικονομική ανάσα των καταστημάτων του Πειραιά, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης Βασίλης Μιχαλολιάκος, σε ανοιχτό διάλογο που πραγματοποίησε με τους επιχειρηματίες...
...στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Σινεάκ». Ο δήμαρχος δήλωσε πως όσα πρόστιμα έχουν επιβληθεί για το 2012 διαγράφονται, με τον όρο οι καταστηματάρχες να καταβάλλουν μέσα στο Σεπτέμβριο την πρώτη δόση του τέλους και τις άλλες δύο τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. 
Για το 2013 αποφασίστηκε πως αντί να καταβληθεί το ποσό του τέλους στην αρχή του έτους, να γίνει σε δώδεκα δόσεις. Αναφερόμενος ο Δήμαρχος Πειραιά, σε όσους καταλαμβάνουν χώρους παράνομα μέχρι τώρα, τόνισε πως οι χώροι θα απελευθερωθούν ώστε να μπορούν οι πεζοί να τους χρησιμοποιούν και να έχουν πρόσβαση και ελεύθερη διέλευση ασθενοφόρα, πυροσβεστικά κλπ. Και πως θα πληρώνουν όσο χώρο καταλαμβάνουν πραγματικά και όχι μόνο όσα τετραγωνικά μέτρα αναφέρει η άδειά τους. 
Τέλος, δεσμεύτηκε να μεταφέρει στην κυβέρνηση, το θέμα της νομοθετικής ρύθμισης των προστίμων που έχουν επιβληθεί από προηγούμενα έτη, ώστε να απαλλαγούν καταστηματάρχες και έμποροι από ένα μεγάλο βραχνά, ιδιαίτερα στην παρούσα οικονομική κρίση.