Latest News

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Πως γλίτωσε από τη χρεοκοπία ο δήμος Πειραιά;

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στη λίστα με τους 95 δήμους, οι οποίοι  θα κηρύξουν στάση πληρωμώνέως τα μέσα Οκτωβρίου, δεν συμπεριλαμβάνεται ο πιο υπερχρεωμένος δήμος της χώρας. Ο δήμος Πειραιά, με...


...χρέος περίπου 130.000.000 ευρώ, φαίνεται πως δεν αντιμετωπίζει άμεσο οικονομικό πρόβλημα, παρά τις κατά καιρούς δηλώσεις του δημάρχου, ότι τα ταμεία του δήμου είναι άδεια και πως με το ζόρι καλύπτει στις υποχρεώσεις του. Σ' αυτό, έχει συμβάλλει η ευνοϊκή μεταχείριση του δήμου από την κυβέρνηση με δύο οικονομικές «ανάσες». 
Στα τέλη Ιουλίου έδωσε έκτακτη επιχορήγηση στον δήμο Πειραιά 1.500.000 ευρώ και στις αρχές Σεπτέμβρη εκταμίευσε 500.000 ευρώ για την κάλυψη αναγκών του δήμου. Για την ιστορία, στη λίστα των δήμων που αναμένεται να κυρήξουν στάση πληρωμών, περιλαμβάνονται οι τέσσερεις από τους πέντε μεγάλους δήμους της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Λάρισα) ενώ από την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, φιγουράρουν ο δήμος Περάματος, ο δήμος Σαλαμίνας και ο ενιαίος πλέον δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας. 

@Τώρα ίσως να κατάλαβαν κάποιοι γιατί δόθηκαν τα 2.000.000 ευρώ στο δήμο Πειραιά…