Latest News

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Αστυνoμικοί- τουρίστες άφησαν στο έλεος των κακοποιών την Πάρο


Την ανυπαρξία της αστυνόμευσης σε ένα από τα πιο τουριστικά νησιά των Κυκλάδων,  αναδεικνύει η τραγική κατάληξη της ένοπλης ληστείας στην Πάρο με θύμα έναν 53χρονο οδηγό ταξί, ο οποίος ήταν γαμπρός της αξέχαστης Βίκυς Μοσχολιού. Οι δράστες...
παραμενουν άφαντοι και τώρα ψάχνουν να τους βρουν και να τους περάσουν χειροπέδες.

Η αιματηρή ληστεία  σημειώθηκε το πρωί στο υποκατάστημα της Alpha Bank, στο κέντρο της Νάουσας. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των αυτοπτών μαρτύρων, οι δράστες έριξαν πολλές σφαίρες, πυροβολούσαν αδιακρίτως και θα μπορούσαμε να θρηνήσουμε περισσότερα θύματα.
Οι τρεις από τους δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους (καπέλα, γυαλιά ηλίου), εισήλθαν στο υποκατάστημα της τράπεζας, ενώ ο τέταρτος παρέμεινε έξω ως "τσιλιαδόρος". Με την απειλή πιστολιών αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό και κατά την έξοδό τους από την τράπεζα, ένας από τους δράστες πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 53χρονο Δημήτρη Μίχα, πρώην σύζυγο μιας από τις κόρες της αείμνηστης Βίκυς Μοσχολιού, που προσπάθησε να τους σταματήσει.
Ο άτυχος άνδρας εξέπνευσε προτού το ασθενοφόρο που τον μετέφερε, φθάσει στο νοσοκομείο.
Στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν με αυτοκίνητο, το οποίο λίγο αργότερα βρέθηκε καμμένο στην περιοχή Αμπελά της Πάρου. Εικάζεται ότι ίσως έχουν ξεφύγει με ταχύπλοο.
Μεταβαίνει άμεσα στην Πάρο κλιμάκιο εξειδικευμένων Αξιωματικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για να συνδράμει στις έρευνες. Επιπλέον έχει ήδη διατεθεί ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και ενισχυτικές δυνάμεις και μέσα (αστυνομικοί σκύλοι, Ομάδες ΔΙΑΣ κ.λ.π.) από την Αττική και από γειτονικά νησιά.

Στο πλαίσιο των ερευνών, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ παρακαλεί όποιον πολίτη έχει αντιληφθεί ή γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με την υπόθεση, να επικοινωνήσει με την τηλεφωνική γραμμή 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ επισημαίνεται ότι η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί όλο το 24ωρο, ενώ διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.