Latest News

Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Εσύ πώς χρησιμοποιείς το Ίντερνετ;

Το ερώτημα μόνο ρητορικό δεν είναι, διότι μία νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο μπορεί να παρέχει σημαντικές ενδείξεις για την ψυχική μας διάθεση. Όπως επισημαίνουν...

οι ειδικοί, το περιεχόμενο της χρήσης του Ίντερνετ αποκαλύπτει ορισμένα ψυχολογικά χαρακτηριστικά: όποιος π.χ. περνάει τις νύχτες του παίζοντας πόκερ, μάλλον είναι ριψοκίνδυνος τύπος, ενώ όποιος αρέσκεται να ποστάρει στο YouTube βίντεο του εαυτού του την ώρα του καραόκε, σαφέστατα είναι εξωστρεφής.

Αυτή είναι η μία πλευρά του θέματος. Η άλλη είναι η μηχανική πίσω από την χρήση του διαδικτύου. Πόσο συχνά στέλνετε email, κάνετε chat online, περνάτε από τη μία εφαρμογή στην άλλη ή χρησιμοποιείτε ταυτοχρόνως πολλές εφαρμογές; Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα μπορεί να αποκαλύπτουν την παρουσία ή μη καταθλιπτικών συμπτωμάτων.

Την  έρευνα, που είναι η πρώτη του είδους, πραγματοποίησε ομάδα επιστημόνων ηλεκτρονικών υπολογιστών, μηχανικών ηλεκτρονικών υπολογιστών και ψυχολόγων από το Πανεπιστήμιο Επιστήμης & Τεχνολογίας του Μισούρι. Οι ερευνητές ζήτησαν από 216 φοιτητές να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο για τις «πρόσφατες συναισθηματικές εμπειρίες» τους.