Latest News

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Η αδυσώπητη αντιπολίτευση του Γιάννη Μίχα

Πολύ σκληρή- αδυσώπητη θα μπορούσαμε να πούμε- αντιπολίτευση φαίνεται πως αποφάσισε να ξεκινήσει να κάνει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μίχας. Μετά την αυστηρή σύσταση προς τον δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο να πάρει θέση για...

το –ανύπαρκτο- θέμα μεταφοράς της κρουαζιέρας στο Δέλτα Φαλήρου. Ο Γιάννης Μίχας «ξαναχτύπησε» δεύτερη φορά μέσα στην ίδια εβδομάδα, ζητώντας αναλυτική ενημέρωση για τα οικονομικά του δήμου, μόλις ενάμιση χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως επικεφαλής αντιπολίτευσης.

 Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση, αιτία οι μεγάλες περικοπές των ΚΑΠ σε βάρος των ΟΤΑ α’ βαθμού από την κεντρική διοίκηση που ξεπερνούν το 60 % σε βάθος τριετίας, και οι προκαταβολές και οι έκτακτες επιχορηγήσεις που έχει λάβει ο Δήμος Πειραιά από το ΥΠΕΣ τους τελευταίους δύο μήνες (Ιούλιο και Αύγουστο) που ανέρχονται συνολικά στα 2 εκ. € και θέτουν ζήτημα βιωσιμότητάς του. 

 Στην ίδια συνεδρίαση ο Γ. Μίχας ζητά - λέει- να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με τη ρύθμιση των δανείων του δήμου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ρύθμιση η οποία ψηφίστηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση, αλλά δεν έχει προχωρήσει, αν και αναμένεται να δώσει βαθιά ανάσα στα οικονομικά των υπερχρεωμένων ΟΤΑ.

 @ Μιλάμε ότι η αντιπολίτευση Μίχα είναι αδυσώπητη τουλάχιστον...