Latest News

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Τι έγραφε στο blog ο 29χρονος της Πάρου


Το πώς μυήθηκε στο έγκλημα, αυτοβιογραφικά στοιχεία και απόψεις για τη ζωή κατέγραφε σε προσωπικό ιστολόγιο (blog) που διατηρούσε ο 29χρονος συλληφθείς, φερόμενος ως δράστης της αιματηρής ληστείας στην Νάουσα...
της Πάρου.
Το blog με το όνομα «Παρανουαρικό», είχε για σήμα ένα πιστόλι και τρεις τρύπες από σφαίρες, ενώ η τελευταία ανάρτηση που είχε κάνει ο νεαρός είναι στις 27 Ιουλίου.
Σε κείμενό του στις 20 Ιουλίου με τίτλο «Καθημερινή ιστορία παραβατικής τρέλας», περιγράφει πώς πήρε τον δρόμο του εγκλήματος, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τον Κώστα Πάσσαρη, αλλά και την «έκστασή» του για την 17 Νοέμβρη.
«Ξαπλώνω στον καναπέ και αναλογίζομαι την ζωή μου. Πως ξεκίνησαν όλα. Γιατί πήρα αυτόν τον δρόμο. Αναρωτιέμαι αν είχα άλλες επιλογές. Σκέφτομαι πως είμαι ένας μικρός εγκληματίας. Όλα ξεκίνησαν κατά λάθος. Ή σχεδόν κατά λάθος. Σκέφτομαι πως στην πραγματικότητα τα εγκλήματα μου είναι πολιτικά. Εξάλλου όλα είναι πολιτικά. Το έγκλημα είναι για το θέαμα ότι η αμαρτία για την εκκλησία. Εγώ διαφωνώ με την τυπολογία περί Καλού και Κακού τόσο του θεάματος όσο και της εκκλησίας (...) Από παιδί παρακολουθούσα το αστυνομικό ρεπορτάζ. Τρόμαζα με τον Δημητροκάλη, γελούσα με τον Σεχίδη, εκστασιαζόμουν με την 17Ν. Ενηλικιώθηκα με την θορυβώδη απόδραση Πάσαρη. Αργότερα έπιασα δουλειά σε ένα καφέ. Έτσι ξεκίνησαν όλα. Έτσι μυήθηκα στο Έγκλημα. Το αφεντικό χτυπούσε αποδείξεις ακόμα και για το τρίτο ποτό τού κάθε πελάτη. Το αντίθετο έλεγε είναι κλοπή! Το αφεντικό δεν μου κολλούσε ένσημα γιατί δεν έβγαινε. Το αφεντικό δεν ένοιωθε κλέφτης ούτε με τα ίδια του τα κριτήρια. Βρήκα πιο ελκυστική, την λιγότερο υποκριτική, ηθική του Πάσσαρη. Ήμουνα νέος (...)
Σε ένα άλλο διήγημά του, ο 29χρονος αναφέρεται σε μία φανταστική μάχη με τα ΕΚΑΜ, με τον ήρωα της ιστορίας να χαρακτηρίζει ποίηση την ανταλλαγή πυρών και τον θάνατο αστυνομικών...