Latest News

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Σε κελί του Κορυδαλλού οι δύο εκτελεστές


Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκαν οι δύο συλληφθέντες για την πενταπλή δολοφονία των φρουρών επιχειρηματία, που διαπράχθηκε 
...στην Αγία Νάπα της Κύπρου, στις 23 Ιουνίου.
Οι δύο φερόμενοι ως δράστες της εν ψυχρώ εκτέλεσης οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί, στο Εφετείο, ενώπιον του εισαγγελέα εκδόσεων και αμέσως μετά μεταφέρθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού όπου θα παραμείνουν κρατούμενοι μέχρι το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να κρίνει το αίτημα έκδοσής τους που έχουν ήδη υποβάλει οι κυπριακές αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο κατηγορούμενοι για το μακελειό στην Αγία Νάπα, που φέρεται να ήταν «πληρωμένο συμβόλαιο», εξέφρασαν αντιρρήσεις ως προς την έκδοσή τους στην Κύπρο.
Οι δύο συλληφθέντες θα παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι να εκδοθεί η απόφαση για παράδοσή τους στις κυπριακές αρχές.
Οι δύο Ελληνες, που αναζητούνταν με ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης ως δράστες της πενταπλής δολοφονίας που συνέβη το προηγούμενο Σάββατο στην Κύπρο, φέρονται ως γνωστά πρόσωπα του αντιεξουσιαστικού χώρου -μάλιστα ο ένας διέμενε σε υπό κατάληψη κτίριο της οδού Βαλτετσίου στα Εξάρχεια.
Οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου να διαπιστωθούν οι λεπτομέρειες της «όσμωσης» μεταξύ των μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου και του ποινικού εγκλήματος, καθώς και αν χρήματα από τέτοιου τύπου «συμβόλαια» έχουν διοχετευτεί σε τρομοκρατικές οργανώσεις.
Την ίδια στιγμή, σε Ελλάδα και Κύπρο αναζητείται ο τρίτος δράστης της πενταπλής δολοφονίας.
Η εν ψυχρώ εκτέλεση των 5 που συγκλόνισε τη Μεγαλόνησο αποδόθηκε αρχικά σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ανθρώπων της νύχτας.