Latest News

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Στο κόκκινο ο υδράργυρος...



Ο καύσωνας έχει ήδη ξεκινήσει να χτυπά τη χώρα με την θερμοκρασία την εβδομάδα που έρχεται σε πολλές περιοχές να αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.΄Ενας 40χρονος άνδρα...
έχασε τη ζωή του από θερμοπληξία ενώ οι αρχές συστήνουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να αποφεύγουν τις περιττές μετακινήσεις. Τις ημέρες του καύσωνα θα πρέπει να αποφεύγεται η ηλιοθεραπεία, η βαριά σωματική εργασία, ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, καθώς και η κατανάλωση λιπαρών φαγητών και αλκοόλ. Οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας απειλούνται περισσότερο από τη θερμοπληξία και τις άλλες επιπτώσεις της ζέστης, οπότε συστήνεται να παραμένουν σε δροσερό και σκιερό μέρος καθ όλη τη διάρκεια του καύσωνα. Το δωμάτιο ή το σπίτι γενικά, κατά τη διάρκεια των ζεστών ωρών της ημέρας πρέπει να είναι ερμητικά κλειστό, αφού όμως έχει δροσιστεί και μείνει ανοιχτό όλη τη νύχτα.

Ο καιρός της εβδομάδας:


Δευτέρα Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. 'Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη μέχρι 6 και την ημέρα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο τη Δευτέρα κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά



Τρίτη -Τετάρτη Καιρός: γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά. 'Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο την Τρίτη 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά. Θα φτάσει τους 39 και κατά τόπους στα κεντρικά και νότια τους 40 βαθμούς κελσίου.


Πέμπτη Καιρός: γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε στα βορειοανατολικά πιθανώς να σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. 'Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: σύμφωνα με τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία στα κεντρικά και νότια η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, ενώ μικρή πτώση αναμένεται στα βόρεια.