Latest News

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Άλλο πράσινο κι άλλο ...κίτρινο!

Τελικά ο δήμος Πειραιά αναγκάστηκε ν' απαντήσει ακόμα και στους Οικολόγους-Πράσινους! Οι τελευταίοι εγκαλούσαν τη δημοτική αρχή για τις ιπτάμενες γλάστρες, ενώ ζητούσαν να σταματήσει τα σχέδια...
για την πίστα skateboard και την ιδιωτικοποίηση των δύο παραλιών του Πειραιά. 
Η απάντηση, που ήρθε από το γραφείο Τύπου του δήμου, σχολιάζει δυσμενώς την ανακοίνωση των Οικολόγων, λέγοντας πως από πράσινοι έγιναν «κίτρινοι» και το καλύτερο που μπορούν να κάνουν, είναι να υποστηρίξουν τη δημοτική αρχή στο έργο της για την ανάπτυξη του πρασίνου στον Πειραιά. 
Ωστόσο από τα γραφόμενά τους, φαίνεται καθαρά πως δεν έχουν καταλάβει την εξής διαφορά: είναι άλλο πράγμα να αυξήσεις το ποσοστό πρασίνου στον Πειραιά και άλλο πράγμα να κρεμάς γλάστρες, τις οποίες πληρώνεις πανάκριβα. 
Είναι άλλο πράγμα να φυτεύεις δέντρα και λουλούδια και άλλο πράγμα να κάνεις Ανθοκομική Έκθεση στην πλατεία Κοραή και μάλιστα με τον Σύλλογο Φυτωριούχων Αττικής! 
Αυτό δεν σημαίνει πως αυξήθηκε το πράσινο. Μ' αυτή τη λογική, όποιος στήσει ένα αντίσκηνο στην πλατεία Κοραή, απέκτησε σπίτι στον Πειραιά! Όπως επίσης, είναι διαφορετικό να απαλλοτριώσεις ένα χώρο και να κάνεις έργο πρασίνου και είναι τελείως διαφορετικό να καθαρίσεις ένα οικόπεδο! 
 @ Μην μπερδεύουμε τα αυτονόητα: Άλλο δημιούργια χώρων πρασίνου κι άλλο η τοποθέτηση ιπτάμενων γλαστρών. Δηλαδή, άλλο πράσινο κι άλλο ...κίτρινο!