Latest News

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Ο Σωκράτης παραμένει ζωντανός στη μνήμη μας

Δύο χρόνια έχουν περάσει αλλά δύσκολα μπορεί κανείς να ξεχάσει εύκολα αυτό που έγινε εκείνο το πρωϊνό. Η δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια έγινε...

τα ξημερώματα της 19ης Ιουλίου 2010 στην Ηλιούπολη, όταν άγνωστοι χτύπησαν το κουδούνι του σπιτιού του και ισχυρίστηκαν ότι κάποιοι του κλέβουν το αμάξι που βρισκόταν παρκαρισμένο στην πιλοτή της πολυκατοικίας του. Ο άτυχος δημοσιογράφος κατέβηκε χωρίς να υποψιαστεί την παγίδα και τότε δέχτηκε τα πυρά των αγνώστων, αφήνοντας την τελευταία του πνοή. Η δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια έγινε πριν από από δύο χρόνια από τη «Σέχτα Επαναστατών» έγινε από άτομα μεταμφιεσμένα σε «ειδικούς φρουρούς» της ΕΛ.ΑΣ. Την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012 τελέστηκε μνημόσυνο στους Αγίους Αναργύρους Ηλιούπολης και αμέσως μετά τρισάγιο στο κοιμητήριο Ηλιούπολης.
Ο Σωκράτης Γκιόλιας έλεγε: “Τελικά το να λες ευθαρσώς την άποψη σου και την αλήθεια αποτελεί μια σύγχρονη μορφή τρομοκρατίας με θύματα όλους τους επώνυμους διαμορφωτές της αποχαύνωσης και της αποβλάκωσης του κόσμου μέσα από το χαζοκούτι”. Και συνέχιζε λέγοντας: “Όσο μπορώ να αντιστέκομαι στο σάπιο σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής θα το κάνω με όποιο τίμημα”. Το τίμημα για τον Σωκράτη Γκιόλια ήταν η ίδια του η ζωή! 37 ετών και λίγο πριν γίνει για δεύτερη φορά πατέρας, πέφτει νεκρός από 17 σφαίρες ξημερώματα της 19ης Ιουλίου στην είσοδο του σπιτιού του… 17 σφαίρες καταφέρνουν να “κλείσουν” την ελεύθερη φωνή ενός πραγματικά ελεύθερου ανθρώπου… Από τον Δεκέμβριο του 2007 μέσα από το “troktiko.blogspot.com” καταφέρνει ουσιαστικά να κάνει πράξη το όραμα του για αδέσμευτη ενημέρωση και ελευθερία λόγου. Ως οραματιστής και δημιουργός της ιδέας ενός ανεξάρτητου μέσου που θα μπορεί να ενημερώνει τον κόσμο με αξιοπρέπεια αλλά και σάτιρα όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, έκανε συνήθεια την διαδικτυακή ενημέρωση. Το “troktiko.blogspot.com” κατάφερε πολύ γρήγορα να είναι το πρώτο παγκοσμίως με 1.500.000 (!) ημερήσια επισκεψιμότητα και πάνω από 400 (!) αναρτήσεις την ημέρα, “οδηγώντας” ουσιαστικά πολλές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές να αναπαράγουν τις ειδήσεις του! Το “troktiko.blogspot.com” ρίχνει την αυλαία του λίγες μέρες μετά, με την φράση «Καληνύχτα Ελλάδα», όταν η ομάδα του συνειδητοποιεί πλέον με τον χειρότερο τρόπο ότι ο τόπος που γέννησε τη Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης.
 Το μέγεθος της επιτυχίας του “troktiko.blogspot.com” αποδείχθηκε αμέσως, από τις επόμενες ημέρες μέχρι και σήμερα… καθώς πολλές ομάδες κλωνοποιημένες και μη, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με τα παιδιά του τρωκτικού, έσπευσαν, άλλες να το αντιγράψουν, άλλες να το εκμεταλλευτούν (!!!) και άλλες να το καπηλευθούν (!!!) μαζί με το όνομα του Σωκράτη!!! Μετά θάνατον, ο ΠΣΑΤ καθιέρωσε βραβείο Σωκράτη Γκιόλια για το μεγαλύτερο ταλέντο του ελληνικού στίβου. Επίσης στο πλαίσιο της διεθνούς συνάντησης στίβου παίδων – κορασίδων στη Λάρνακα, μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, η ΚΟΕΑΣ (Κυπριακή Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου) αθλοθέτησε βραβεία Σωκράτης Γκιόλιας για τον καλύτερο αθλητή και αθλήτρια.


Ποιός ήταν ο Σωκράτης Γκιόλιας






 Γεννήθηκε στις 13/2/1973 στο Κουξχάφεν της Δυτικής Γερμανίας και ήταν το 4° από τα 5 παιδιά (Νικόλας, Σωτήρης, Ευαγγελία, Σωκράτης και Περικλής) του Χαραλάμπου και της Αικατερίνης οι οποίοι είχαν μεταναστεύσει εκεί. O Σωκράτης ρίχτηκε στη βιοπάλη από τα προσχολικά του χρόνια, με πρώτη εμπειρία την πώληση της εφημερίδας «Αυριανή» στους δρόμους της Αθήνας μαζί με τα αδέρφια του το 1980! Ανήσυχο και αγωνιστικό πνεύμα όπως ήταν βρήκε διέξοδο από τις καθημερινές δυσκολίες στον αθλητισμό. Το 1986 ξεκινά τον στίβο, στο αγώνισμα βάδην και καταφέρνει σύντομα να διακριθεί ως πρωταθλητής Παίδων και Εφήβων! Ένα σοβαρό πρόβλημα όμως στην όραση στέκεται εμπόδιο στην περαιτέρω αγωνιστική του πορεία. Το 1990 ο Σωκράτης αποφοιτώντας από το 3 γενικό Λύκειο Ηλιούπολης αποφασίζει να ακολουθήσει τον δρόμο της Δημοσιογραφίας. Ξεκινάει τη δημοσιογραφική του πορεία στις αρχές της δεκαετίας του 90 έχοντας προσληφθεί ως εκπαιδευόμενος δημοσιογράφος στον ραδιοφωνικό σταθμό “Radio Club”. Στην έντυπη δημοσιογραφία μπήκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 υπηρετώντας την μεγάλη του αγάπη, τον κλασσικό αθλητισμό στην αθλητική εφημερίδα ” Ώρα για Σπορ”. Στα δημοσιογραφικά βραβεία του 2000 ο Σωκράτης Γκιόλιας βραβεύεται για το εκτεταμένο ρεπορτάζ του σχετικά με το ντόπινγκ που δημοσιεύτηκε στην “Ώρα για σπορ”. Επίσης βραβεύτηκε και στις 31-10-2007 για το ρεπορτάζ του στην εφημερίδα “Sportime” με τίτλο “Σκάνδαλο μεγατόνων” στα δημοσιογραφικά βραβεία του 2006. Εργάσθηκε διαδοχικά στις εφημερίδες “Ώρα για σπορ”,“Νοκ άουτ”, “Αθλητική Ηχώ”, “Goal”, “Sportime” και “Πρωταθλητής”. Πολύ δημοφιλής ήταν και η στήλη του στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας “Sportime” με τίτλο “Καρχαρίας”, όπως επίσης και η στήλη “Στα νύχια του…” στην εφημερίδα “Πρωταθλητής”. Λίγο μετά την είσοδο του στην έντυπη δημοσιογραφία, μπαίνει και στο χώρο της τηλεόρασης, ως συνεργάτης του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στο New Channel και λίγα χρόνια μετά αναλαμβάνει αρχισυντάκτης στις αποκαλυπτικές εκπομπές “Ζούγκλα” και “Κίτρινο Τύπο. Ταυτόχρονα με την τηλεόραση παρουσιάζει τη δική του εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή στην αρχή στο ραδιοσταθμό” ΑΝΤ1″ και αργότερα στο σταθμό “Arena radio”. Τέλη του 2008 υπογράφει τη νέα του συνεργασία με τον Δημήτρη Κοντομηνά, αυτή τη φορά ως σύμβουλος επικοινωνίας και λίγο αργότερα αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 9.89» στον οποίο παράλληλα, παρουσίαζε καθημερινή εκπομπή μαζί με τον συνεργάτη του Μάνο Κακλαμάνο! Το 2003 παντρεύεται την Αδαμαντία στον ιερό ναό Αγίων Αναργύρων Ηλιούπολης παρουσία 2500 και πλέον φίλων του! Τον Ιούνιο του 2008 γίνεται πατέρας για πρώτη φορά. Η σύζυγος του ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί τους όταν δολοφονήθηκε…