Latest News

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Ακόμα και οι Οικολόγοι Πράσινοι τα χώνουν στο δήμαρχο για τις ιπτάμενες γλάστρες!

Στο παιχνίδι των αντιδράσεων για το περιβάλλον στον Πειραιά, μπήκαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, τόσο για την πίστα skateboard στην πλατεία Τερψιθέας, όσο και για την αξιοποίηση των δύο παραλιών της...

...πόλης. 

Συγκεκριμένα αναφέρουν σε ανακοινωσή τους: 

«Ο απολογισμός του 2011 της δημοτικής αρχής δεν μπορούσε παρά να μας αφήσει έκπληκτους για το πώς φαντάζεται ο δήμαρχος το πράσινο και τους ελεύθερους χώρους υψηλού πρασίνου. Άλλωστε η επαναφορά κάθε χρόνο των σχεδιασμών για την δημιουργία υπόγειων χώρων στάθμευσης κάτω από τους ελάχιστους χώρους πρασίνου και διασκέδασης των δημοτών και η συχνή αναφορά περί της ανάγκης δημιουργίας αυτών των σχεδίων μας κάνει να πιστεύουμε ότι το πράσινο η δημοτική αρχή το βλέπει μόνο ως διακόσμηση. 
Η παρουσία μας σε μία εκδήλωση της επιτροπής αγώνα για την διάσωση των κήπων της Τερψιθέας από την τσιμεντοποίηση και του κινήματος προστασίας των ελεύθερων χώρων, στο χώρο που προορίζεται για την δημιουργία skateboard μας έκανε να διαπιστώσουμε ότι εσκεμμένα δεν ποτίζονταν ενώ ήταν εμφανή τα σημάδια εγκατάλειψης στο σιντριβάνι και στα παγκάκια του κήπου. 
Καλούμε λοιπόν τον δήμαρχο να εγκαταλείψει τα σχέδια του που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω μείωση του πρασίνου στην πόλης μας και στην περαιτέρω ποιοτική υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στην σκοτεινή εποχή του μνημονίου. 
 Ζητάμε από τον αντιδήμαρχο πρασίνου να μας πληροφορήσει για το πρόγραμμα ποτίσματος του συγκεκριμένου πάρκου ιδιαίτερα μετά την προφορική δήλωση του αρμόδιου αντιδημάρχου αθλητισμού ότι εγκαταλείπει τον προτεινόμενο σχέδιο. Καλούμε τον δήμαρχο να προωθήσει τα λεφτά που υπάρχουν, έτσι φαίνεται μετά τις ανακοινώσεις για χιλιάδες ευρώ σε βότσαλα κ.α., σε ουσιαστική αναβάθμιση των ελευθέρων χώρων σε περιοχές υψηλού πρασίνου όπου θα επιβιώνουν από κοινού αρμονικά άνθρωποι, ζώα και πουλιά. 
Τέλος θα θέλουμε να δηλώσουμε ότι η φωταγώγηση της νήσου Κουμουνδούρου (Παρασκευά) θα επηρεάσει τον μοναδικό χώρο ενδιαιτημάτων για πουλιά στον Πειραιά ενώ σίγουρα η κατασκευή του σπάταλου αυτού έργου θα ωφελήσει τον επιχειρηματία που θα εκμεταλλεύεται την παραλία Βοτσαλάκια καθιστώντας την μία έμμεση «επιχορήγηση» της επένδυσης του». 
@ Τώρα τι να πει κανείς όταν τα χώνουν ακόμα και οι Οικολόγοι- Πράσινοι για τις ιπτάμενες γλάστρες...