Latest News

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Εφιάλτης με τοξικά απόβλητα στα Καμίνια


Σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία εγκυμονεί η ανεξέλεγκτη και συστηματική εναπόθεση βαρελιών με επικίνδυνα καυστικά απόβλητα, τα οποία διέρρευσαν στους δρόμους...
 στα Καμίνια. 
Αυτό κατήγγειλαν κάτοικοι της περιοχήςστο Συνήγορο του Πολίτη. 
Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγγελία,  δώδεκα βαρέλια βρέθηκαν πριν από ένα χρόνο στις οδούς Βασιλαδίου, Δραγατσανίου και Νικολαδίου, όπου υπήρξε και διαρροή των επικίνδυνων καυστικών αποβλήτων ενώ άλλα τέσσερα βαρέλια γεμάτα με το ίδιο υλικό εγκαταλείφθηκαν έξι μήνες αργότερα στη συμβολή των οδών Αγίου Φιλίππου και Βασιλαδίου. Στην υπόθεση παρενέβη ο Συνήγορος του Πολίτη όπου διαπίστωσε ότι οι συναρμόδιες υπηρεσίες κατέγραψαν μεν το πρόβλημα, αλλά επικαλούμενες έλλειψη κονδυλίων δεν εφήρμοσαν τις διατάξεις της νομοθεσίας που αφορούν στη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων με αποτέλεσμα να απειλούνται σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον αλλά και στην ανθρώπινη υγεία.

Μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής πέτυχε την έγκριση πίστωσης συνολικού ύψους 450.000 ευρώ για να καταστεί δυνατή η απομάκρυνση των επικίνδυνων αποβλήτων και η αποκατάσταση των περιβαλλοντικών ζημιών.