Latest News

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Οι 10 top παραλίες του κόσμου

Η παραλία με το ναυάγιο στη Ζάκυνθο είναι ανάμεσα στις 10 ομορφότερες παραλίες σε ολόκληρο τον κόσμο.  Λιγότερο ή περισσότερο γνωστές, οι 10 παραλίες που ακολουθούν, βρίσκονται διεσπαρμένες σε ολόκληρο τον πλανήτη και αποτελούν πραγματικά μνημεία φυσικής ομορφιάς...



Palm Bay, Whitsunday Islands, Αυστραλία



Η κάτασπρη άμμος μπλέκεται με το γαλάζιο της θάλασσας δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα. Πρόκειται για ένα κόλπο μεταξύ δασικών εκτάσεων μέσα στον οποίο, δημιουργούνται διάφορες μικρές παραλίες.

Maya Bay, νησί Ko Phi Phi Lee, Ταϊλάνδη


Εξωτικά ψάρια, πεντακάθαρα νερά και πολύχρωμα κοράλλια αποτελούν τους βασικούς λόγους που η Maya Bay γίνεται κάθε χρόνο πόλος έλξης όσων αρέσκονται στην υποβρύχια εξερεύνηση. Βρίσκεται στο νησί Ko Phi Phi Lee.

Bay of Islands, Νέα Ζηλανδία


Η περιοχή Bay of Islands που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Βόρειου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Το πλήθος καταπράσινων νησιών δημιουργούν ένα μοναδικό τοπίο που σε συνδυασμό με τους πολλούς εκπροσώπους της θαλάσσιας ζωής (όπως φάλαινες και δελφίνια)καθιστά την περιοχή ένα ξεχωριστό προορισμό.

Hanauma Bay, Χαβάη, ΗΠΑ


Ανάμεσα στις παραλίες του νησιού που έχει γίνει συνώνυμο της λέξης «εξωτικό» ξεχωρίζει η Hanauma Bay. Ο λόγος είναι απλός: η θάλασσα εισχωρεί μέσα σε έναν ηφαιστειακό κώνο δημιουργώντας ένα τοπίο εκπληκτικής ομορφιάς. Στα «κρυφά χαρτιά» της συγκεκριμένες παραλίας περιλαμβάνονται ακόμη τα ασυνήθιστα ψάρια-παπαγάλοι που ζουν εκεί, οι κοραλλιογενείς ύφαλοι και οι ψηλοί φοίνικες. Η παραλία βρίσκεται στο νησί Οάχου και πάνω από 3 εκατ. τουρίστες την επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Wineglass Bay, Τασμανία, Αυστραλία



Το όνομά της προέρχεται από το ιδιαίτερο σχήμα που έχει, θυμίζοντας ποτήρι κρασιού. Χαρακτηρίζεται από την εναλλαγή των χρωμάτων καθώς συνδυάζει το γαλάζιο με το πράσινο που μικρού δάσους που την περιβάλλει. Αποτελεί προορισμό για τους λάτρεις της πεζοπορίας καθώς και όσων αποφεύγουν την πολυκοσμία λόγω της γεωγραφικής της θέσης: βρίσκεται σε μια απομονωμένη περιοχή κοντά στο νησί Χόμπαρτ, στο νότιο άκρο της Αυστραλίας.

Villefranche Bay, Γαλλία


Η παραλία που βρίσκεται στη Γαλλική Ριβιέρα, αποτελεί νούμερο ένα προορισμό για δύτες ανά τον κόσμο. Αυτό οφείλεται στον «πολυμορφικό» βυθό της καθώς και στο υδάτινο φαράγγι που βρίσκεται στην περιοχή.

Hanalei Bay, Χαβάη, ΗΠΑ


Η πολυφωτογραφημένη παραλία της Χαβάης που βρίσκεται στη βόρεια ακτή του νησιού Kauai δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την παρούσα λίστα. Σε ορισμένα σημεία της δεσπόζουν καταρράκτες οι οποίοι καταλήγουν στη θάλασσα. Τα χρώματα μαγεύουν ν καθώς το πρασινογάλαζο νερό συνδυάζεται μοναδικά με τη λευκή άμμο.

Ναυάγιο, Ζάκυνθος, Ελλάδα


Η πασίγνωστη ελληνική παραλία και η εξίσου διάσημη φωτογραφία της, έχει κάνει γνωστό το νησί του Ιονίου σε ολόκληρο τον κόσμο. Πέρα από τα υπέροχα χρώματα του νερού και τα απόκρημνα βράχια που την περιβάλουν, η συγκεκριμένη παραλία ξεχωρίζει για το κουφάρι του πλοίου που ναυάγησε εκεί.

Phang Nga Bay, Ταϊλάνδη



Η κόλπος της Andaman Sea βρίσκεται μεταξύ του νησιού Πουκέτ και της χερσονήσου Malay που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας. Καλύπτει μια έκταση 400 χλμ, μεγάλο τμήμα της οποίας αποτελεί προστατευμένη περιοχή από το 1981. Σημεία με αρχαιολογικό ενδιαφέρον, σπήλαια και πολλοί υγροβιότοποι που φιλοξενούν σπάνια πτηνά, ψάρια και άλλα είδη ζώων βρίσκονται στην περιοχή.

Ha Long Bay, Quang Ninh, Βιετνάμ



Η ακτή που βρίσκεται στην επαρχία Quang Ninh του Βιετνάμ έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Χιλιάδες βραχώδη νησιά συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο. Μάλιστα, πολλά από αυτά έχουν τεράστιες σπηλιές που προσθέτει ακόμη περισσότερους «πόντους» φυσικής ομορφιάς.