Latest News

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Προσωπική επίθεση στο Βασίλη Μιχαλολιάκο από τους εργαζόμενους στο "Κανάλι Ένα"


Το γάντι στο δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο πέταξαν οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά (ΔΗΡΑΠ) Κανάλι 1 (90,4).
Με μια μακροσκελή ανακοίνωση (περί τις 770 λέξεις!) με αυστηρό ύφος και προσωπικές αιχμές-κάτι που δεν συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις- οι εργαζόμενοι εγκαλούν δημοσίως...


... τον δήμαρχο.

Μάλιστα, τον χαρακτηρίζουν εμμέσως πλην σαφώς αναξιόπιστο, υποστηρίζοντας: "Οι ισχυρισμοί του Δημάρχου ότι «στο Κανάλι 1 υπάρχουν εργαζόμενοι με αποδοχές άνω των 2.500 και 3.000 ευρώ», είναι παντελώς ανυπόστατες, αφού πλέον τα μισθολογικά έξοδα έχουν μειωθεί σε ποσοστό άνω του 30%! "
(Bέβαια, άλλο η περικοπή των μισθολογικών εξόδων κι άλλο αν οι αποδοχές ορισμένων εργαζομένων ξεπερνούν τις 3.000 ευρώ για μια ώρα εκπομπή και δεύτερη δουλειά σε περίοδο κρίσης και ανεργίας...).
Όμως δεν σταματούν εδώ. Συνεχίζουν: 
"Οι εργαζόμενοι προκαλούμε οποιονδήποτε καλόβουλο ή κακόβουλο να αποδείξει ΕΓΓΡΑΦΩΣ ότι υπάρχουν εργαζόμενοι με προκλητικές αποδοχές."
 (Προφανώς,  δεν εξαιρούν και τον δήμαρχο,
 ο οποίος μπορεί να δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τις αποδοχές των εργαζομένων μετά από τη δική τους πρόσκληση-πρόκληση, αν και φυσικά θα μπορούσαν να το κάνουν πρώτοι και μόνοι τους εργαζόμενοι για να γνωρίζουν οι πειραιώτες που πάνε τα χρήματά τους, αφού προηγουμένως διευκρινίσουν πότε θεωρούν πως οι αποδοχές είναι προκλητικές...).   
Πάντως, οι ίδιοι παραδέχονται πως "βεβαίως, στο παρελθόν υπήρχαν τέτοιες περιπτώσεις, για τις οποίες θυμίζουμε ότι είχαμε ταχθεί εναντίον, αλλά φυσικά δεν εισακουσθήκαμε από την τότε διοίκηση της ΔΗΡΑΠ, για τότε προφανείς λόγους…".
(Το παράδοξο είναι τότε στο παρελθόν δεν έχουν βγάλει ανάλογη ανακοίνωση κατά της δημοτικής αρχής, αν και όπως υποστηρίζουν, δεν παίζουν σε πολιτικά παιχνίδια και τους ενδιαφέρει μόνο το δημοτικό ραδιόφωνο...) 

Κατά τα λοιπά, στην ανακοίνωση υπάρχουν κι άλλες σαχλαμάρες, τις οποίες δεν χρειάζεται να σχολιάσει κανείς, γιατί μάλλον θα χάσει το χρόνο του, όπως έκαναν εκείνοι που τις έγραψαν...

Σημειώνεται τέλος ότι οι εργαζόμενοι έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις (;) για τη μη καταβολή δεδουλευμένων, καθώς τους οφείλονται οι μισθοί Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου.

@ Ο δήμαρχος χρειάζεται να πάρει θέση για όσα συμβαίνουν στο δημοτικό ραδιόφωνο και μάλλον έχει αργήσει να το κάνει ή κάνουμε λάθος...