Latest News

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Τα sms, ο Ολυμπιακός και οι εκλογές

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου με τη «Συμμαχία στον Πειραιά» Γιάννη Καρδαρά, για συγκεκριμένα περιστατικά που συνέβησαν κατά την προεκλογική περίοδο. Καλό θα ήταν όμως, να είχε στείλει την ανακοίνωση αυτή...
...προεκλογικά. Όπως και να ΄χει, ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, λέει τα εξής: 

ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ 

"Οι πολίτες έστειλαν ένα μήνυμα κατά του περιβόητου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και ένα ηχηρό ράπισμα κατά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που υπηρέτησαν το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ως μονόδρομο. 
Όμως οι πολίτες εκτός από την επιβράβευση της συνέπειας του ΣΥΡΙΖΑ, έστειλαν και ένα άλλο μήνυμα στο φαύλο παλαιοκομματικό πολιτικό σύστημα του «ρουσφετιού», των ψεύτικων προεκλογικών εξαγγελιών, του λαϊκισμού και των εσωτερικών ανταγωνισμών μεταξύ των υποψηφίων. Εξηγούμαι: 
Την Πρωτοχρονιά (μεταξύ άλλων πολλών πολιτών) είχα λάβει μία κλήση στο κινητό μου τηλέφωνο προερχόμενη από το Υπουργείο Παιδείας εκ μέρους του, καθ’ υπόδειξη της ΝΔ στη συγκυβέρνηση Παπαδήμου, Υπουργού Παιδείας, κ. Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ που μου ευχόταν «χρόνια πολλά». Το ίδιο τηλεφώνημα από ότι έμαθα είχαν πάρει και άλλοι πολίτες που ούτε καν τον γνώριζαν. Τότε ρώτησα αν πληρώνει το Υπουργείο Παιδείας τα προσωπικά ευχετήρια τηλεφωνήματα του κ. Υπουργού και μάλιστα σε κινητά αλλά δεν έλαβα απάντηση. Το γεγονός αυτό το στηλίτευσα στον τοπικό τύπο και σε συνάντηση με τον κ. Υπουργό που τον γνώρισα για πρώτη φορά στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Δήμο, ο ίδιος, παρουσία πολλών, είπε ότι επρόκειτο για «προβοκάτσια» αντιπάλων του εντός της ΝΔ. 
Εκ των υστέρων έμαθα από blogs (δεν γνωρίζω αν αληθεύει) ότι υπήρξε «φραγή» στα κινητά του Υπουργού από το Υπουργείο. Στις 5/5/2012 ώρα 13:05’ από το κινητό 6977479390 έλαβα (όπως και πολλοί άλλοι συμπολίτες) το εξής μήνυμα: « η οικογένεια του Ολυμπιακού ΠΑΕ και Ερασιτέχνη υποστηρίζουν και ψηφίζουν Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο Α’ Πειραιώς και Νήσων». 
Από την άλλη, τρεις ημέρες προ των εκλογών της 6/5/2012 (!!!) ο Δήμαρχος κ. Β. Μιχαλολιάκος και παρά την ακύρωση από την Περιφέρεια απόφασης του Δημ. Συμβουλίου για παραχώρηση των δύο πλαζ σε ιδιώτες, αυτός προχώρησε σε δημοπρασία και κατακύρωσε τις πλαζ σε ιδιώτη (δηλαδή καφετέριες, ξαπλώστρες, ομπρέλες, κέτερινγκ για γάμους, parking που πληρώνουν, θερινό σινεμά κλπ), αντί «πινακίου φακής», δηλ. 53.000 ευρώ ετησίως για την Πλαζ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ (53.000:12 = 4.416 ευρώ το μήνα, δηλαδή όσο το μηνιαίο ενοίκιο για ένα κατάστημα 50 τ.μ. στην οδό Σωτήρος).
Όταν 150 και πλέον πολίτες διαμαρτυρήθηκαν, ο κ. Μιχαλολιάκος έβρισε Δημοτικούς Συμβούλους (Μ. Σταθάκη, Γ. Καρδαρά) «φασίστες». Νομίζω ότι δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο παρά μόνο να καταθέσω την άποψη ότι στις επόμενες εκλογές οι πολίτες πρέπει να καταδικάσουν οριστικά τα κόμματα του φαύλου και σάπιου παλαιοκομματικού πολιτικού συστήματος δηλαδή τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που έφεραν την πατρίδα μας στην κατάρρευση και τη χρεωκοπία και να προκριθούν οι νεότερες δυνάμεις της ευθύνης αφήνοντας οριστικά πίσω το παρελθόν και τις πρακτικές που ήδη καταδικάστηκαν. 

ΥΓ: Υπάρχουν φωτοτυπίες με το μήνυμα στα κινητά".