Latest News

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Δείτε ποιος προηγείται στην πρόθεση ψήφου

 Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία νέας δημοσκόπησης για την πρόθεση ψηφου, τρείς βδομάδες πριν από την εκλογική αναμέτρηση της...
17ης Ιουνίου

Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με  διαφορά τεσσάρων μονάδων της ΝΔ  σε νέο γκάλοπ της εταιρείας Public Issue για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι.  
Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 30% έναντι 26% της ΝΔ, με τα δύο κόμματα όμως να αυξάνουν σημαντικά τα ποσοστά τους έναντι του αποτελέσματος των πρόσφατων εκλογών (16% και 18% αντίστοιχα). 

Ανοδικές τάσεις όμως εμφανίζουν επίσης,   σε σύγκριση πάντα με  το αποτέλεσμα των εκλογών,  το  ΠΑΣΟΚ (με ποσοστό  15% από 14% στις εκλογές),όπως και η  ΔΗΜΑΡ  (με 6,5 % από 6%).

Σημαντική είναι αντιθέτως  η πτώση των  Ανεξάρτητων Ελλήνων (με ποσοστό 8% στο γκάλοπ από 10% στις εκλογές), του ΚΚΕ (στο 5% από 8%) και της Χρυσής Αυγής (στο  4 από 7%  ), όπως και των περισσότερων «μικρών κομμάτων» που μένουν εκτός Βουλής. Οριακά  πάντως φαίνεται να μπαίνει στη Βουλή και η συνεργασία «Δημιουργία Ξανά – Δράση», που  λαμβάνει ακριβώς το απαιτούμενο 3%.

 Στην παράσταση νίκης όμως της ίδιας δημοσκόπησης  (στην απάντηση δηλαδή στο ερώτημα ποιο κόμμα πιστεύουν  ότι θα είναι πρώτο) προηγείται με μεγάλη διαφορά  η ΝΔ  και συγκεκριμένα με ποσοστό  54% (από  42% στην προηγούμενη  δημοσκόπηση) έναντι μόλις 35% για τον ΣΥΡΙΖΑ (από 45% στην προηγούμενη δημοσκόπηση)!