Latest News

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Γερμανοί τουρίστες με τα τσίγκινα σωβρακάκια

Επικίνδυνα παιχνίδια με τον ελληνικό τουρισμό άρχισαν να παίζουν διάφορα ταξιδιωτικά γραφεία και πράκτορες. Ούτε λίγο ούτε πολύ συστήνουν στους πελάτες που θα επισκεφθούν την Ελλάδα να πάρουν μαζί τους...
περισσότερα μετρητά! 

Η  γερμανική ταξιδιωτική εταιρεία TUI, συμβουλεύει τους πελάτες της που πρόκειται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα να  πάρουν μαζί τους περισσότερα μετρητά για να μην «ξεμείνουν» από χρήματα σε περίπτωση που η χώρα μας αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας.

Χαρακτηριστικό είναι το σημείωμά του επικεφαλής του τμήματος της εταιρείας  για διακοπές στην Ανατολική Μεσόγειο ,Μάρκους Μπρουχμίλερ, στην ιστοσελίδα (www.tui-deutschland.de) που απαντώντας σε  ερωτήματα  ανήσυχων πελατών  εξηγεί ότι στην περίπτωση κατά την οποία η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, η ρευστότητα στο νέο νόμισμα μπορεί να μην αποκατασταθεί άμεσα σε όλη την επικράτεια, οπότε οι ταξιδιώτες  καλά θα κάνουν  να έχουν μαζί τους περισσότερα ευρώ σε μετρητά για ασφάλεια.

Στη λογική αυτή  τους επισημαίνει ότι  οι πιστωτικές κάρτες τους θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν  και για αυτό  τους συμβουλεύει να έρθουν σε επαφή με την τράπεζα τους πριν αναχωρήσουν από την Γερμανία.

Ωστόσο, στο ίδιο σημείωμα διευκρινίζεται ότι στις περιοχές διακοπών δεν υπάρχουν προβλήματα, παρά τις  διαδηλώσεις που διοργανώθηκαν στην Αθήνα, ενώ  τονίζεται ότι δεν έχει παρατηρηθεί  "απολύτως καμία κακή διάθεση εναντίον των Γερμανών".

Ενώ τους  καθησυχάζει ότι θα μπορούν  να ταξιδεύουν μόνο με την ταυτότητα τους χωρίς διαβατήριο αφού  η Ελλάδα  θα παραμείνει στην ΕΕ ακόμα και αν αποχωρήσει από την Ευρωζώνη.
@ Ξέχασαν να τους προτείνουν να φέρουν και τσίγκινα σωβρακάκια, για να μην τους τα πάρουμε μαζί με τα λεφτά...