Latest News

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Ποια είναι τα "τζιτζίκια" και οι "τεμπέληδες"

Ανατρέπουν πλήρως τα αρνητικά  στερεότυπα  για τους Έλληνες στην Ευρώπη τα αποτελέσματα έρευνας του BBC, που βασίσθηκαν σε στοιχεία του ΟΟΣΑ, για το ποιοι δουλεύουν  περισσότερες...
εργατοώρες και ποιοι λιγότερες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας ανάμεσα στα μέλη του  ΟΟΣΑ, που περιλαμβάνει τις περισσότερες «βιομηχανικές» χώρες στον κόσμο,  οι Έλληνες είναι τρίτοι στον κόσμο στον αριθμό περισσότερων ωρών εργασίας και πρώτοι στην Ευρώπη. Αντιθέτως, Γερμανοί και Ολλανδοί, που και οι δυο τους μας «κουνάνε το δάχτυλο» επιτιμητικά κάθε τρεις και λίγο, είναι  προτελευταίοι και τελευταίοι στον κόσμο αντίστοιχα, από τα μέλη του ΟΟΣΑ! 
    
Συγκεκριμένα, ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος εργάζεται 2.017 ώρες ετησίως, ενώ ο μέσος Γερμανός εργαζόμενος δουλεύει 1.408 ώρες το χρόνο. Δηλαδή,  ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος  δουλεύει 40% περισσότερο (ή 600 ώρες για την ακρίβεια ) μέσα σε ένα χρόνο σε σύγκριση με τον  μέσο Γερμανό  εργαζόμενο!  
 
Κατά τον ΟΟΣΑ η μεγάλη διαφορά στις ώρες εργασίας ανάμεσα σε Έλληνες και Γερμανούς οφείλεται στο ότι  η ελληνική αγορά εργασίας αποτελείται από ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων που είναι αυτοαπασχολούμενοι και  εργάζονται πολλές ώρες, στον μεγάλο αριθμό εργαζομένων  μερικής απασχόλησης στη Γερμανία,  όπως και στις περισσότερες ημέρες άδειας συγκριτικά με την Ελλάδα στη συγκεκριμένη χώρα. 
    
Σε κάθε περίπτωση, την επόμενη φορά που Γερμανοί πολιτικοί και ΜΜΕ της χώρας τους αφήσουν υπονοούμενα για «τζιτζίκια» και «τεμπέληδες» Έλληνες, είναι καλύτερα να ρίξουν μια ματιά στον διπλανό πίνακα... 
@ Αρκεί βεβαίως να υπάρχει δουλειά στην Ελλάδα...