Latest News

Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Νέο τετ α τετ ναυτικών με την Αννούλα

Νέα συνάντηση θα έχει η υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου με εκπροσώπους της ΠΝΟ αύριο το απόγευμα, κάνοντας ύστατη προσπάθεια ώστε να βρεθεί λύση και να ανασταλεί η απεργία που έχει εξαγγελθεί...

Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη.


Η υπουργός Ανάπτυξης είχε απευθύνει πρόσκληση για νέα συνάντηση τονίζοντας ότι θα διασφαλιστεί παράλληλα το δημόσιο συμφέρον. «Ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την τελευταία στιγμή» ανέφερε η κα Διαμαντοπούλου.


Η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι διατεθειμένη να εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαλόγου, «μέχρι τελικής πτώσεως», αλλά πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να υποστηρίξει με κάθε τρόπο το δημόσιο συμφέρον. Άφησε ανοιχτό έτσι το ενδεχόμενο για επιστράτευση των απεργών, όπως σε χθεσινή της δήλωση, αλλά χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Από την πλευρά τους οι ναυτεργάτες, αν και στην αρχή δήλωναν ότι δεν θα απαντήσουν στην πρόσκληση, τελικά ο πρόεδρός τους Γιάννης Χαλάς απάντησε ότι θα προσέλθουν στη συνάντηση. Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα είναι εάν θα προσέλθουν οι εκπρόσωποι και των δεκατεσσάρων σωματείων που μετέχουν στην ΠΝΟ ή μόνο κάποιοι από αυτούς.