Latest News

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Αγριο κράξιμο σε Σαμαρά και Βενιζέλο

Ο χορός των σχολίων καλά κρατεί σε μια ιδιότυπη προεκλογική μάχη που διεξάγουν οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων μέσω του δημοφιλούς Facebook, όπου το κυνήγι της ψήφου έχει μετατραπεί...



σε κυνήγι του “Like”.
«Το γιαουρτάκι που θα φέρουμε μαζί μας να έχει λιπαρά ή όχι» ρωτάει μία χρήστης του facebook με μορφή σχολίου κάτω από το διαδικτυακό κάλεσμα του Ευάγγελου Βενιζέλου για την αποψινή του προεκλογική συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη.

«Είστε διαφορετικοί; Πως το εννοείς αυτό; Είστε η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Επίσης σταμάτα να το παίζεις κουτσαβάκι, σου κάνει κακό, α και μην ντροπιάζεις την πατρίδα μας την Μεσσηνία....» είναι η απάντηση ενός άλλου χρήστη του facebook σε τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά.


Σε μια προεκλογική περίοδο όπου οι παραδοσιακές μορφές πολιτικές επικοινωνίας με το σώμα των ψηφοφόρων δίνουν τη θέση τους σε νέες πλατφόρμες, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αποφάσισαν να μπουν στον κόσμο του facebook επιχειρώντας να εγκαινιάσουν μια νέα, αμφίδρομη σχέση με τους πολίτες.

Ένας ολόκληρος μηχανισμός έχει στηθεί τόσο στην Ιπποκράτους όσο και στην Συγγρού από πρόσωπα που διαχειρίζονται, επιβλέπουν και τροφοδοτούν με κείμενα, φωτογραφίες, ανακοινώσεις, βίντεο αλλά ακόμη και με τραγούδια μέσω youtube τις σελίδες facebook του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Αντώνη Σαμαρά.

Στη μάχη της ιντερνετικής δημοτικότητας ο πρόεδρος της ΝΔ προηγείται κατά πολύ του αντιπάλου του καθώς η προσωπική του σελίδα αρέσει σε 10.300 χρήστες του facebook, την ώρα που στην αντίστοιχη σελίδα του Ευάγγελου Βενιζέλου έχουν κάνει 5.153 χρήστες του συγκεκριμένου δικτύου.

Εκτός όμως από τα μηνύματα συμπαράστασης και στήριξης δεν είναι λίγοι οι χρήστες του facebook που βρίσκουν την ευκαιρία να τα ψάλλουν στους δύο πολιτικούς αρχηγούς και τα σχόλιά τους -όταν δεν είναι υβριστικά ξεπερνώντας τα όρια της ευπρέπειας- παραμένουν δημοσιευμένα γλυτώνοντας από την διακριτική «λογοκρισία» των διαχειριστών των ιστοσελίδων.

Είναι χαρακτηριστική η σημερινή αντίδραση μίας γυναίκας που εκνευρισμένη από το προεκλογικό sms που έφτασε στο κινητό της από τον μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ, βρήκε την ευκαιρία να ξεσπάσει στην σελίδα του Ευάγγελου Βενιζέλου με το εξής μήνυμα:

«Έλαβα το ακόλουθο μήνυμα στο κινητό μου:"Την Κυριακή αρχίζουμε. Ψηφίζουμε για τη δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ & την Ελλάδα. Με τη συμμετοχή σου δημιουργείς το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος μας. Μάθε που ψηφίζεις 2115555600."

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΩ ΝΑ ΣΠΑΤΑΛΗΣΩ ΟΥΤΕ ΤΟ ΣΑΛΙΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΣΑΣ... ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΜΕ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ... !!! ΠΟΙΟ ΠΑΣΟΚ ΡΕ ΤΟΜΑΡΙΑ ΔΕΞΙΑ... ; ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ... ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΑΖΙ ΣΑΣ... ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ...»

Όσο για τον Αντώνη Σαμαρά, πολύ συχνά ακούει κι αυτός τα σχολιανά του από αγανακτισμένους πολίτες όπως ο κύριος που δεν δίστασε να τον «περιποιηθεί» με το ακόλουθο σχόλιο:

«ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ , ΑΝ ΜΕ ΕΙΧΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΙΧΑ ΓΑΜ.. ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΟΥΝΑ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΘΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ , ΕΣΥ ΘΑ ΜΕ ΕΒΑΖΕΣ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ???? ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ».

Τα σχόλια και τα like λοιπόν στο χέρι ή μάλλον στο πληκτρολόγιο των ψηφοφόρων…