Latest News

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

"Κανόνι" βάρεσε ο «εθνικός διαφημιστής» Μ. Σεριάτος


Nothing Impossible. Αυτός είναι ο τίτλος ενός από τα βιβλία του Μάκη Σεριάτου που κυκλοφόρησε το 2007 και προβλήθηκε ως ένα πρώτης τάξεως εγχειρίδιο για τους...


...διαφημιστές αλλά κι ένα σημαντικό βοήθημα για τους μελετητές της διαφήμισης.
Και πράγματι, τίποτε δεν είναι αδύνατο… Ακόμη και το «λουκέτο» για την εταιρεία Ashley & Holmes του «δάσκαλου» της διαφήμισης, Μάκη Σεριάτου που κατέθεσε αίτηση πτώχευσης (θα εκδικαστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο), μετά και από τις αποτυχημένες προσπάθειες να υπαχθεί στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του άρθρου 99.
Η κατάρρευση του «εθνικού διαφημιστή» έχει αφήσει άνοιγμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες – κάποιοι λένε ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της εταιρείας ξεπερνούν τα 15 εκατ. ευρώ. Ο Σεριάτος..,
όπως αναφέρει και το newpost επικαλείται την παγκόσμια οικονομική ύφεση, που προκάλεσε μείωση του τζίρου και των εσόδων της εταιρείας. Η Ashley & Holmes βρέθηκε χωρίς ρευστότητα και έφτασε στο σημείο να μην μπορεί να ανταποκριθεί πλέον στις υποχρεώσεις της και «μη έχοντας καμία ελπίδα βελτίωσης της κατάστασής της».
Στην αίτηση πτώχευσης η εταιρεία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Βρισκόμαστε στο φοβερό αδιέξοδο να μη δυνάμεθα να καταβάλουμε ούτε τη μισθοδοσία των υπαλλήλων μας και να μην ανταποκρινόμαστε στα λειτουργικά έξοδα της εταιρίας μας».
Το πρόβλημα του Σεριάτου εντοπιζόταν στο ότι το Δημόσιο (με το οποίο έκανε τις περισσότερες δουλειές) τού οφείλει δεκάδες εκατομμύρια από διάφορες διαφημιστικές καμπάνιες. Μάλιστα αναφερόταν ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ΕΟΤ ο οποίος χρωστούσε στις εταιρείες του Σεριάτου περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ από την εποχή ακόμη της διακυβέρνησης της ΝΔ.

zoornalistas.blogspot.com