Latest News

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Το ΜΕΤΡΟ πιάνει λιμάνι το 2017

Ο Πειραιάς αποκτάει ΜΕΤΡΟ σε πέντε χρόνια. Η σύμβαση για την επέκταση της γραμμής 3 του ΜΕΤΡΟ υπεγράφη για έξι νέους σταθμούς από το Χαϊδάρι μέχρι το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά... συνολικού μήκους 7,6 χιλιομέτρων.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 660 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα υλοποιηθεί σε 5,5 χρόνια και θα παραδοθεί το 2017.
Η γραμμή θα περνάει από τους δήμους Αγίας Βαρβάρας, Κορυδαλλού και Νίκαιας και θα καταλήγει στον Πειραιά. Σύμφωνα με τους έως τώρα υπολογισμούς αναμένεται να εξυπηρετεί καθημερινά 115.000 κατοίκους και συνολικά 132.000 επιβάτες. Κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου θα απασχοληθούν 2.000 εργαζόμενοι.
Οι έξι σταθμοί που θα δημιουργηθούν είναι στην Αγία Βαρβάρα, τον Κορυδαλλό, τη Νίκαια, τα Μανιάτικα, το λιμάνι του Πειραιά και το Δημοτικό Θέατρο.
Επίσης μέσα στο 2012 θα προχωρήσει η επέκταση του Τραμ από το Νέο Φάληρο μέχρι το κέντρο του Πειραιά, ενώ σύντομα ολοκληρώνονται οι μελέτες για την υπογειοποίηση της Γραμμής 1 του ΗΣΑΠ στο Νέο Φάληρο, με την προσθήκη ενός νέου σταθμού στην περιοχή του Κεράνη. Επίσης σχεδιάζονται επεκτάσεις του Τραμ προς το Κερατσίνι.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του, ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία το μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Πειραιά με την Αττικό Μετρό Α.Ε.
Τέσσερεις προτάσεις κατέθεσε ο Γιάννης Μίχας, με στόχο την περαιτέρω συγκοινωνιακή αναβάθμιση της πόλης.