Latest News

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Όταν ο Καρδαράς τα "χώνει" στον Καρύδη

Όταν ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Καρδαράς, αποφασίσει να «ασχοληθεί» με απόψεις και θέσεις πολιτικών, αν μη τι άλλο, ο γραπτός του λόγος, είναι απολαυστικός. Αυτή τη φορά, στο...


στόχαστρο του πειραιώτη δικηγόρου, μπήκε ο βουλευτής της Α΄ Πειραιά Δημήτρης Καρύδης και η στήριξη του στις εξαγγελίες Ανωμερίτη. Παράλληλα, στηλιτεύει τα κόμματα της Αριστεράς που δεν συμπράττουν με τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια ενιαία πολιτική κατεύθυνση. Διαβάστε το κείμενο που ακολουθεί, έχει ενδιαφέρον...


ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ “ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΟΛΠ ΑΕ”
ΓΙΑ ΦΑΡΑΩΝΙΚΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ «ΜΟΝΟΡΕΙΛ» ΚΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Δ. ΚΑΡΥΔΗΣ

1. Ο Βουλευτής Α’ Πειραιά του ΠΑΣΟΚ κ. Δ. ΚΑΡΥΔΗΣ βγαίνει κάθε λίγο και λιγάκι με δηλώσεις του υπέρ της ΟΛΠ ΑΕ και του κ. Ανωμερίτη καθώς και υπέρ των έργων επέκτασης του λιμανιού με φαραωνικές τσιμέντινες προβλήτες χιλιομέτρων μέσα στη θάλασσα του Σαρωνικού αλλά και για το ΜΟΝΟΡΕΙΛ (ένα τρενάκι περιμετρικά του λιμανιού) που έχουν ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής.
2. Ο κ. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ή δεν καταλαβαίνει ή κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ότι η ΟΛΠ ΑΕ και ο κ. Ανωμερίτης δεν μπορούν να σχεδιάζουν για το λιμάνι και τον Πειραιά χωρίς τον ξενοδόχο και ο ξενοδόχος είναι οι πολίτες του και οι θεσμικοί φορείς της πόλης.
3. Πρόσφατα πληροφορήθηκα ότι ο κ. Ανωμερίτης συναντήθηκε με τον υπεύθυνο της ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ για να ανταλλάξουν απόψεις για το κυκλοφοριακό του Πειραιά εν αγνοία του Δήμου Πειραιά. Αν αληθεύει η πληροφορία, τότε πρέπει να τεθεί μείζον θέμα για το «ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ» της ΟΛΠ ΑΕ με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μετά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΟΛΠ ΑΕ που είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο βρίσκεται στα σχέδια της συγκυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για να πωληθεί.
4. Ο κ. ΚΑΡΥΔΗΣ αντί να παρεμβαίνει άκριτα υπέρ της ΟΛΠ ΑΕ, θα πρότεινα να μας απαντήσει σε τι θα βελτίωνε τη ζωή της πόλης και των πολιτών της που πιέζονται ασφυκτικά από την ανεργία και τη νέα φτώχεια, ένα «εναέριο τρενάκι σε κολώνες ύψους 6 μέτρων η καθεμία από τον Αγ. Βασίλειο έως τον Αγ. Διονύσιο» που θα στοιχίσει περίπου 200.000.000 ευρώ!!! Για την αισθητική δεν μπαίνω στον κόπο να ρωτήσω τον κ. Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε τι θα μπορούσε να μας απαντήσει περί αισθητικής, δηλαδή για μια διαδικασία που διαπερνά όλες τις πράξεις ενός ανθρώπου, όταν ο κ. ΚΑΡΥΔΗΣ βγήκε με τυμπανοκρουσίες ότι είναι κατά του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ καταψηφίζοντας μόνο τα νέα μέτρα για τους εργαζόμενους για «ξεκάρφωμα» αλλά πριν λίγες μέρες ψήφισε όλους τους εφαρμοστικούς νόμους του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και έβαλε την υπογραφή του στη λίστα των βουλευτών που υποστηρίζουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.
5. Οι πολίτες τώρα έχουν πιο ελεύθερη επιλογή και απεγκλωβίζονται από το εγκληματικό σε βαθμό κακουργήματος παρελθόν των δύο κομμάτων εξουσίας που πάση θυσία δεν πρέπει να συγκεντρώσουν 151 Βουλευτές.
Τώρα που είναι η ώρα να δοκιμαστεί η Αριστερά, ΔΥΣΤΥΧΩΣ τόσο το ΚΚΕ όσο και η Δημοκρατική Αριστερά του Φ. Κουβέλη αρνούνται την ενωτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συμφωνία σε ένα κοινό πρόγραμμα διεξόδου της χώρας από την κρίση, βάζοντας ο κάθε σχηματισμός νερό στο κρασί του αφήνοντας έστω και προσωρινά κατά μέρος τις «απόλυτες αλήθειες» και τα «δόγματά» τους ή την αναπαλαίωση του φαύλου πολιτικού συστήματος. Ένα κοινό πρόγραμμα και ένα κοινωνικό συμβόλαιο θα βοηθούσε να σωθεί ό,τι μπορεί από τις κοινωνικές κατακτήσεις αλλά και να ανακάμψει ηθικά και πολιτικά αλλά και οικονομικά η Ελλάδα με επαναδιαπραγμάτευση. Η αλλαγή στην Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και για μία άλλη Ευρώπη.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΔΑΡΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ»