Latest News

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Δημοφιλής κωμικός τα λέει έξω από τα δόντια

Το καθεστώς Σημίτη τον είχε αποκλείσει από την τηλεόραση. Ο Τσουκάτος τον κυνηγούσε και ήθελε να του κόψει την εκπομπή, όπως έκανε και την αξέχαστη...
Μαλβίνα. Είναι σατιρικός κωμικός, τηλεπαρουσιαστής, ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας τηλεοπτικών σειρών.
Η καριέρα του «απογειώθηκε» μετά τη δεκαετία του 1990, κυρίως τηλεοπτικά.
Είναι ευφυής, με καλή ατάκα και έξοχος μίμος που μετατρέπεται σε αυτόν που υποδύεται και δεν αντιγράφει απλά τη φωνή του.
Είναι ένα πρόσωπο που κατά πολλούς λείπει από την ελληνική τηλεόραση σήμερα και θα έκανε ουσιαστική κριτική στα πολιτικά πρόσωπα και εύστοχα κοινωνικά σχόλια.
Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον πολύ καλό συνάδελφο Δημήτρη Στρουμπάκο, για τον Ionion fm ε, o Γιώργος Μητσικώστας είπε τη γνώμη του για τις πρωινές εκπομπές τις οποίες χαρακτήρισε « προγράμματα απλά για να περνάει η ώρα» και τις σατιρικές εκπομπές του Λάκη Λαζόπουλου και των Ράδιο Αρβύλα. Επίσης, αποκάλυψε ότι για μια πενταετία είχε μείνει εκτός τηλεόρασης, λόγω της λογοκρισίας που ήθελε να επιβάλλει η τότε κυβέρνηση.
.

«Εσύ έχεις κάποιο παράπονο;»


«Δεν θέλω να είμαι μεμψίμοιρος, έχω ξαναμείνει εκτός τηλεόρασης από το 1997 έως το २००१ . Τότε με είχε αποκλείσει το καθεστώς Σημίτη. Το βίωσα και αυτό. Ο Τσουκάτος κυνηγούσε και εμένα και τη Μαλβίνα να μην κάνουμε σατιρικές εκπομπές. Όταν το καθεστώς σου μπλοκάρει όλες τις πόρτες, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Τότε μάλιστα είχα σκεφτεί να αλλάξω και καριέρα και να αξιοποιήσω το πτυχίο μου στα οικονομικά. Βρήκα μια άκρη και έκανα εκπομπή στο Sport. Fm. Kai to 2001 με ανακάλυψαν ξανά και μπόρεσα να κάνω τηλεόραση. Τότε έκανα τον Πρέκα, το Ζουράρη, αλλά αυτές ήταν ιδέες που είχα από πριν και τις υλοποίησα. Και τώρα έχω κάποιες ιδέες και ελπίζω κάποια στιγμή να τις πραγματοποιήσω. Βιώνω την ανασφάλεια που βιώνουν όλοι σήμερα αν θα έχω δουλειά αύριο…».





«Βλέπεις πρωινές εκπομπές;»
«Κατ’ αρχάς το πρωί είμαι στο ραδιόφωνο και δεν μπορώ να δω πρωινά, αλλά επειδή πολλά site έχουν αποσπάσματα από τις πρωινές εκπομπές, της Μελέτη, του Star, του Mega, βλέπω κάποια αποσπάσματα. Παλαιότερα, όταν ήμουν σπίτι το πρωί, έβλεπα πρωινά αλλά δεν μπορούσα να δω πολλή ώρα. Δεν νομίζω ότι είναι κάτι που σου μένει, είναι κάτι που περνάει και φεύγει, τότε τα χρησιμοποιούσα σαν αντικείμενο σχολιασμού και σάτιρας για την εκπομπή μου…»
«Ο Λιάγκας και η Σκορδά και ο Φερεντίνος με τη Χρηστίδου πώς σου φαίνονται;»

«Κοίταξε επειδή τα παιδιά τα ξέρω χρόνια, μια χαρά την κάνουν τη δουλειά τους, απλά κάνουν εκπομπές που είναι για να περνάει η ώρα, δεν είναι κάτι που σου μένει…» και πρόσθεσε: « Για το target group που απευθύνονται νομίζω ότι είναι μια χαρά, οι άνθρωποι που παρακολουθούν τηλεόραση το πρωί δεν θέλουν κάτι υψηλού επιπέδου, θέλουν μια εκπομπή απλά για να περνάει ευχάριστα η ώρα, οπότε μια χαρά τα καταφέρνουν και ο Γιώργος με τη Φαίη και η Σίσσυ με το Χρήστο και η Ελένη Μενεγάκη παλαιότερα και η Ελεονώρα…»
«Γιατί πιστεύεις ότι είναι σταθερά πρώτοι ο Λιάγκας και η Σκορδά ;»


« Κοίταξε η μάχη του Mega και του ANT1 στα πρωινά- μεσημεριανά -βραδινά μου θυμίζει λίγο το ντέρμπι και τον ανταγωνισμό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Τη μια χρονιά κερδίζει ο Ολυμπιακός, την άλλη ο Παναθηναϊκός, δηλαδή μια η άλλη είναι. Δεν θα μπω στη διαδικασία να σκεφτώ τι θα άλλαζε αν υπήρχαν άλλα πρόσωπα ή αν συνέχιζε για παράδειγμα η Μενεγάκη στην πρωινή ζώνη…»
«Οι « ράδιο αρβύλα» σου αρέσουν γιατί κάποιοι λένε ότι έχουν κουράσει…»


«Οι «ράδιο αρβύλα» έχουν το κοινό τους. Από καταβολής τηλεόρασης υπήρχαν σατιρικές εκπομπές…»
« Και για το Λάκη το Λαζόπουλο λένε ότι έχει κουράσει…»


«Κοίταξε και η εκπομπή του Λαζόπουλου έχει μεγάλη διάρκεια. Εμένα μου άρεσαν οι εκπομπές της Μαλβίνας που ήταν δεκάλεπτα καθημερινά, μου άρεσε η Ελληνοφρένεια που ήταν πάλι δεκάλεπτο καθημερινό, μου άρεσε που παλιά στο ραδιόφωνο έκανα εκπομπή 20 λεπτά αλλά στην τηλεόραση δεν γίνεται να παρουσιάσεις ένα concept που θα έχει τόσο μικρή διάρκεια θα σου πουν να γράψεις παραπάνω…».

«Πιστεύεις ότι έχουν κουράσει λόγω χρόνου ή γιατί δεν έχουν θέματα ;»
«Δεν είναι θέμα χρόνου, έχει να κάνει με το ότι δεν γίνεται να είσαι κάθε φορά στη μέρα σου.Βάλε ένα αθλητή να παίξει τρεις φορές τη εβδομάδα δεν θα αποδώσει το ίδιο και τις τρεις φορές και επίσης δεν έχουν πάντα επικαιρότητα να σχολιάσουν… Θυμάμαι παλιά υπήρχε ο Κοσκωτάς, ο γάμος του Αντρέα με τη Μιμή, η υπόθεση Ζαχόπουλου, ο Κορκολής με τον Τριανταφυλλόπουλο, όλα αυτά ήταν βούτυρο στο ψωμί. Αυτή την περίοδο δεν έχουν πάντα θέματα, γιατί στην Ελλάδα είμαστε τα πρόσωπα του gossip και οι celebrities είναι λίγοι και συγκεκριμένοι»

«Εσύ γιατί απέχεις από την τηλεόραση ; O κόσμος λέει ότι του λείπεις, εγώ βλέπω και στο yοutube τα χτυπήματα που έχουν τα video σου, ο κόσμος θέλει να σε βλέπει… »
«Δεν εξαρτάται από μένα, εξαρτάται από τους προβληματισμούς των καναλιών, από τα πειράματα που θέλουν κάνουν, δεν μπορώ να είμαι μέσα στο μυαλό των ανθρώπων των καναλιών. Και εμένα μου στέλνει μηνύματα ο κόσμος στο ραδιόφωνο που κάνω στον ANT1 και μου λένε έχεις ανανεωθεί, κάνεις άλλες φωνές, τον Παπακωνσταντίνου, τον Γερουλάνο, τον Λοβέρδο, γιατί δεν κάνεις τηλεόραση ; Κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό…»


entertv.gr