Latest News

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

"Το ρουσφέτι και οι απ ευθείας αναθέσεις"

Ρουσφέτι χαρακτηρίζει ο δημοτικός σύμβουλος με την «Συμμαχία στον Πειραιά» Γιάννης Καρδαράς, την πρόσληψη με σύμβαση έργου, του πρώην πρόεδρου των εργαζομένων στη καθαριότητα...




...Αλέξανδρου Νταβέλη. Ο Γιάννης Καρδαράς, είχε καταθέσει την άποψή του στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, λέγοντας πως θα μπορούσε ο δήμαρχος να επιλέξει έναν άνεργο που έχει ανάγκη να δουλέψει και όχι έναν… συνταξιούχο. Διαβάστε τι επισημαίνει στην ανακοίνωση που ακολουθεί:

«Στο διαδίκτυο του Δήμου Πειραιά (ΔΙΑΥΓΕΙΑ) δημοσιεύθηκε η από 28-2-2012 απόφαση του κου Δημάρχου με την οποία αναθέτει απ ευθείας την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων στον προσφάτως συνταξιοδοτηθέντα κο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΝΤΑΒΕΛΗ ,πρώην πρόεδρο των εργαζομένων στη καθαριότητα, λόγω εμπειρίας ο οποίος κατέθεσε την από 13-2-2012 ΠΡΟΣΦΟΡΑ του.
Στην απόφαση του κου Δημάρχου αναφέρονται, αν πιστεύετε σε θεό, 18 Νόμοι και εγκύκλιοι για την νομιμότητα της απ ευθείας ανάθεσης.
Είναι άξιο θαυμασμού ότι στις :
α)στις 8-2-2012 εγκρίθηκε η μελέτη για την αποκομιδή απ τον κο Δήμαρχο
β)στις 13-2-2012 ο κος Α. Νταβέλης κατέθεσε την προσφορά του και
γ)στις 28-2-2012 ο κος Δήμαρχος ανέθεσε στον αποκαλούμενο και «σύμβουλο καθαριότητας» το έργο της αποκομιδής των ογκωδών αντικειμένων του Δήμου Πειραιά αντί 24.600 ΕΥΡΩ με το ΦΠΑ έως 31-12-2012..
Δεν θα μπω στο γνωστό δίλημμα εάν κάθε τι νόμιμο είναι και σωστό η ηθικό η δίκαιο , ούτε αν σήμερα γίνονται θαύματα , ούτε αν η οικονομική και κοινωνική κρίση λειτουργεί ως κάθαρση ενάντια στο πατροπαράδοτο ρουσφέτι και τις πελατειακές σχέσεις».