Latest News

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Περίεργη έκρηξη στο ΑΤ Κορυδαλλού

Στόχος επίθεσης γίνεται για δεύτερη φορά τα τρία τελευταία χρόνια το Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού. Η νέα έκρηξη σημειώθηκε στις 02.25 τα ξημερώματα της Πέμπτης στον ακάλυπτο χώρο του κτιρίου...

επί της οδού Φιλικής Εταιρείας 21Α.


Το 2009 το Α.Τ. Κορυδαλλού είχε γίνει στόχος επίθεσης με πυροβολισμούς και χεροβομβίδα από την πρωτοεμφανιζόμενη τότε οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών»

Η νέα έκρηξη προκλήθηκε όταν ένας άνδρας 29 χρονών πέταξε μια αυτοσχέδια κροτίδα. Λίγη ώρα πριν, ο 29χρονος είχε εντοπιστεί να εισέρχεται στην πυλωτή πολυκατοικίας, που βρίσκεται σε δρόμο στην πίσω πλευρά του Τμήματος, απ' όπου έριξε την κροτίδα.

Στη συνέχεια, αστυνομικοί του Τμήματος, που βρίσκονταν μέσα, τον καταδίωξαν και τον συνέλαβαν ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ για να απολογηθεί.

Στην κατοχή του βρέθηκαν, ένας σκούφος και ένα ζευγάρι γάντια.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές χωρίς να υπάρχουν κάποιοι τραυματισμοί. Συγκεκριμένα, έσπασαν τζάμια σε γειτονικές πολυκατοικίες και στο ισόγειο του αστυνομικού τμήματος.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και πραγματοποίησε έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της 3ης Φεβρουαρίου 2009 το Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού είχε αποτελέσει στόχο επίθεσης με πυροβολισμούς και ρίψη αμυντικής χεροβομβίδας από την πρωτοεμφανιζόμενη τότε οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών», η οποία είχε αναλάβει την ευθύνη στέλνοντας την πρώτη της προκήρυξη δύο ημέρες αργότερα στην εφημερίδα «Τα Νέα».