Latest News

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

"Τράτζικ" η παρέλαση της 25ης Μαρτίου!

Μπορεί να μην ξέφυγαν τελείως τα πράγματα (δεν έπεσε ούτε ένα γιαούρτι!) στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου κάτω στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά η όλη εικόνα ήταν...




Τράτζικ όπως θα ήλεγε και η Τασούλα του Μήτσου στην γνωστή διαφήμιση. Αυστηρά μέτρα ασφαλείας, με κάγκελα στα πεζοδρόμια και έντονη παρουσία αστυνομικών δυναμεων ιδίως στο χώρο κοντά στην εξέδρα των επισήμων θύμιζαν ντέρμπι αιωνίων αντιπάλων στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Δεν έλειψαν και τα συνθήματα και οι αποδοκιμασίες κατά των πολιτικών αν και οι περισσότεροι προτίμησαν να μην παραστούν στην παρέλαση για ευνόητους λόγους.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, απέναντι από την εξέδρα και πίσω από τα κάγκελα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και καθηγητές είχαν αναρτήσει πανό και φώναζαν υβριστικά συνθήματα όπως προδότες προς τους επισήμους, όπως "Κανείς δεν ζει με 400 ευρώ πάρτε την εξέδρα σας και φύγετε από εδώ".

Κάποιοι μαθητές αλλά και μέλη της Εθνικής Αντίστασης αντί να γυρίσουν τα κεφάλια προς τους επισήμους, τα γύρισαν προς τον κόσμο και απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα όλων.
Κάτι τέτοιο ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος δεν το είδε να συμβαίνει, αλλά αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.
Εκείνο όμως που έχει μεγαλύτερη σημασία και ίσως δεν έχει γίνει ευρύτερα γνωστό είναι ότι ότι παρά πολλά παιδιά δεν πήραν μέρος στην παρέλαση από το φόβο τυχόν επεισοδίων. Δηλαδή, τα παιδιά αυτά όχι μόνο δεν τίμησαν τους ήρωες της επανάστασης του 1821, αλλά συνδύασαν την εθνική επέτειο με κάτι που μπορεί ν' αποτελεί κίνδυνο για τη ζωή τους...
@Τράτζικ!!!