Latest News

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ο "Επενδυτής" στον "Ελευθέρο Τύπο"!

Στην ιδιοκτησία του "Ελεύθερου Τύπου" πέρασε η εβδομαδιαία εφημερίδα "Ο Κόσμος του Επενδυτή" του Κ. Γιαννίκου. Το Σαββατιάτικο οικονομικό φύλλο εξαγοράστηκε σύμφωνα με πληροφορίες, από του ιδιοκτήτες του νέου "ΕΤ" Μπενέκο- Σκαναβή. Το εκδοτικό "ντιλ" έκλεισε αλλά...


...δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστές περισσότερες λετομέρειες। Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τους απλήρωτους εδώ και καιρό εργαζόμενους του Επενδυτή. Λέγεται ότι ίσως κάποιοι συνεχίζουν να εργάζονται στο έντυπο υπό τη νέα ιδιοκτησία. Αδιευκρίνιστο είναι τι θα γίνει με τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις ύστερα από την αλλαγή της ιδιοκτησίας που μοιάζει με βελούδινη εξαγορά.

Είναι γνωστό ότι οι δύο πλευρές διατηρούσαν πολύ καλές σχέσεις - με συχνές επισκέψεις Γιαννίκου στα γραφεία του "ΕΤ" στο Ν. Ηράκελιο- κι όχι μόνο τον τελευταίο καιρό. Μάλιστα πολλές από τις προσφορές του κυριακάτικου "ΤτΚ" προέρχονταν από τις εταιρείες Γιαννίκου.
Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι της εφημερίδας κλήθηκαν πρόσφατα να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις και έγιναν περικοπές 5-10% στις αποδοχές τους στο πλαίσιο οικονομικών περικοπών.