Latest News

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Ο λαός πεινάει και οι βουλευτές αλλάζουν αυτοκίνητα!

Την ώρα που δοκιμάζεται ολόκληρος ο ελληνικός λαός από τα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας, οι βουλευτές προχωρούν στην αντικατάσταση των πολυτελών αυτοκινήτων με άλλα μικρότερου κυβισμού. Το κόστος της αντικατάστασης ανέρχεται...
σε 3,5 εκατομμύρια ευρώ! Και θα φυσικά θα πληρωθεί από τους φορολογούμενους Έλληνες, αν και σχεδόν ένας στους τρεις ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας. Μιλάμε για άνεργους, απλήρωτους εργαζόμενους ή με σχεδόν μηδενικές αποδοχές, λόγω κρατήσεων από δάνεια και χαμηλοσυνταξιούχους.
Πάντως, οι βουλευτές άρχισαν να παραλαμβάνουν τα νέα ολοκαίνουργια οχήματά τους, καθώς σήμερα είναι η τελευταία ημέρα για να παραδώσουν τις Lexus, τις Mercedes, τα BMW, τα SAAB και τα Αudi 2000 cc. Την αντικατάσταση των βουλευτικών αυτοκινήτων είχε εξαγγείλει πριν από τρία χρόνια η τότε κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο των μέτρων περικοπών των κρατικών δαπανών. (σ.σ. Οι δαπάνες του κράτους για τα αυτοκίνητα των βουλευτών περιορίσθηκαν κατά 35% και πλέον οι φορολογούμενοι θα επιβαρυνθούν με 3,5 εκατομμύρια ευρώ από 5 εκατομμύρια που πλήρωναν στο παρελθόν. Αν και αποτελεί πάγιο αίτημα της κοινωνίας η κατάργηση του συγκεκριμένου προνομίου, βουλευτών και υπουργών.

Οι βουλευτές που εκλέγονται στις εκλογικές περιφέρειες της Αττικής δικαιούνται αυτοκίνητο (με σύστημα leasing) έως 1.400 cc, με μηνιαίο μίσθωμα 750 ευρώ ενώ όλοι άλλοι (της περιφέρειας) έως και 1.800 cc., με μηνιαίο μίσθωμα έως και 1.200 ευρώ.

Πάντως, μέχρι στιγμής, έχουν αποποιηθεί του δικαιώματος να διαθέτουν βουλευτικό όχημα οι: Χαρά Κεφαλίδου, Αννα Νταλάρα, Κυρ. Μητσοτάκης, αλλά καιο ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης.