Latest News

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

"Τρικυμία" για Βοτσαλάκια και Φρεαττύδα

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει τα σχέδια της δημοτικής αρχής για την αξιοποίηση  των δύο πλαζ του Πειραιά, τη Φρεαττύδα και τα Βοτσαλάκια που αποτελούν σημεία αναφοράς για την πόλη, αλλά εδώ και χρόνια παραμένουν...

 ...ανεκμετάλλευτες.
Σύμφωνα με την πρόταση του Δήμου, σε ιδιώτες παραχωρούνται μεταξύ άλλων το παραλιακό μέτωπο των δύο πλαζ (για να μπουν ομπρέλες και ξαπλώστρες προς ενοικίαση), τα δύο παρκινγκ, όπου θα υπάρχει αντίτιμο από τους πολίτες (η έισοδος θα είναι δωρεάν στις πλαζ). 
Επίσης, προβλέπεται και η ύπαρξη καντινών χωρίς όμως να διευκρινίζεται εάν θα υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα και ποιας έκτασης, ενώ σχεδιάζεται και η δημιουργία θερινού κινηματογράφου.
Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αντέδρασαν στα σχέδια της δημοτικής και κάνουν λόγο για εκχώρηση των πλαζ σε ιδιώτες.
 Την έντονη αντίθεσή της  εξέφρασε η παράταξη του κ. Γ. Μίχα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Πειραιά. Τόνισε πως είναι αδιανόητο οι πολίτες του Πειραιά να καλούνται σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να πληρώσουν για ένα μέχρι πρότινος δημόσιο αγαθό και κατηγόρησε τη δημοτική αρχή Μιχαλολιάκου για πλήρη αποτυχία στη διαχείριση των δύο πλαζ.
Για ξεπούλημα των πλαζ σε ιδώτες έκαναν λόγο η Ελπίδα Παντελάκη και η Μαρία Στάθάκη, που ζήτησαν να είναι ελεύθερη η προσβαση στους δημότες στις δύο παραλίες της πόλης. 
Μετά την ψηφοφορία αποχώρησε σύσσωμη σχεδόν η αντιπολίτευση, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, τόσο για τις μεθοδεύσεις της δημοτικής αρχής, όσο και για τη απαράδεκτη συμπεριφορά μερίδας των συμβούλων της πλειοψηφίας προς παριστάμενους διαμαρτυρόμενους πολίτες.