Latest News

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Ποιος είναι ο Τουρκοφάγος του λιμανιού;

Από την ελληνική ιστορία ξέραμε ότι Τουρκοφάγος ήταν ο Νικητηράς, ένας από τους πιο αδικημένους ήρωες της επανάστασης του 1821. Τώρα κάποιοι θέλουν με το ζόρι να εμφανίζουν ως...... σύγχρονο Τουρκοφάγο και το δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο. 
Έτσι, γράφουν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι οι Τούρκοι θέλουν να έρθουν στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά δεν τολμούν(;) γιατί είναι δήμαρχος ο Βασίλης Μιχαλολιάκος!!! 
Η υπερβολή αυτή θα μπορούσε ν' αποδωθεί ίσως
στην αγωνία τους να τον προβάλλουν για να δικαιολογήσουν την έμμισθη παρουσία τους.
Όμως δεν μπορούν να πείσουν κανένα σοβαρό άνθρωπο και προκαλούν γέλια σ' όσους γνωρίζουν τι συμβαίνει κάτω στο λιμάνι του Πειραιά. 
Οι Τούρκοι ΔΕΝ έχουν εκδηλώσει κανένα ενδιαφέρον για τον Πειραιά - μπορεί να σκέφτονται να κάνουν πρόταση γι' άλλα λιμάνια της περιφέρειας πχ Αλεξανδρούπολη. Όμως  ακόμη κι αν ήθελαν δεν υπήρχε περίπτωση να κάνουν πίσω από την αντίδραση του δημάρχου. Αλλωστε, όπως είναι γνωστό, δεν ασκεί καμία απολύτως διοίκηση στον Οργανισμό αν και τυπικά καταλαμβάνει μια θέση στο ΔΣ του ΟΛΠ λόγω της ιδιότητάς του...
Εκτός κι αν πιστεύουν πως το λιμάνι ανήκει ήδη στο Δήμο, αλλά τότε τι διεκδικεί ο δήμαρχος;


Τέλος να πούμε ότι ακόμα και το 23% των μετοχών του ΟΛΠ να δοθεί σε ιδιώτες, ας μην ανησυχούν ότι θα το πάρουν Τούρκοι. Γιατί δύσκολα θα μπει άλλος παίκτης όσο υπάρχουν οι Κινέζοι της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά. Δηλαδή, τα επόμενα 35χρόνια...