Latest News

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Η επιστολή Σεραφείμ που άναψε φωτιές


Αφορμή για να αναζωπυρωθεί η εσωπαραταξιακή κόντρα, ήταν μια επιστολή που απέστειλε στο δήμο Πειραιά, ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, ο οποίος ως γνωστόν είναι πρόεδρος του Γηροκομείου. Σ' αυτή, ζητά (!) την αντικατάσταση της Ζωής Ρούσσου και της Μελίνας Φύκια, από τον...

...Παναγιώτη Κουβάτσο και τη Λίτσα Σαρρή, με την αιτιολογία ότι « αγαπούν την εκκλησία και έχουν δείξει δείγματα γραφής». Την επιστολή του Μητροπολίτη, ανέδειξε ο Γιάννης Μαστρονικόλας, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση. «Γιατί μας αποκρύψατε την αλήθεια; Ότι ο Δεσπότης ζητά την αντικατάσταση»; «Ποιός είναι ο Μητροπολίτης και παρεμβαίνει στις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου»; «Δεν πρέπει να ψηφιστεί το θέμα», «είναι πρόκληση η παρέμβασή του», είναι μερικές μόνο από τις φράσεις που ακούστηκαν από την αντιπολίτευση, οι οποίες δείχνουν την ένταση που επικράτησε. 
Ο πρόεδρος Παναγιώτης Κουβάτσος, που δεν περίμενε τέτοια τροπή στη συζήτηση, απέσυρε το θέμα και μετά το επανέφερε! Το τι ακολούθησε, δεν περιγράφεται. Μέχρι που πήρε τον λόγο η Ζωή Ρούσσου και εκεί έγινε...χαμός!