Latest News

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Στο επίκεντρο η ακίνητη περιουσία

Να προχωρήσει στην εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδιασμού με γνώμονα την ορθολογική αξιοποίηση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του δήμου Πειραιά, ζήτησε από τη δημοτική αρχή ο...



...επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μίχας.
Όπως επεσήμανε κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δ.Σ. ο κ. Μίχας, ο Δήμος διαθέτει τουλάχιστον 147 ακίνητα και οικόπεδα, εμβαδού δεκάδων χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και ανυπολόγιστης αξίας. Ωστόσο η μέχρι σήμερα προσέγγιση του ζητήματος της αξιοποίησής τους από τη δημοτική αρχή είναι αποσπασματική, αφορά μεμονωμένα ακίνητα, απουσιάζει δηλαδή αυτό που θα έπρεπε να έχει γίνει εξ αρχής, ένας συνολικός σχεδιασμός που θα απέφερε σημαντικά οφέλη στον δήμο και στους πολίτες.
«Η ισχυρή κληρονομιά του Δήμου Πειραιά πρέπει και μπορεί να γίνει η ισχυρή του παρακαταθήκη για το μέλλον» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Μίχας.
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ., τη δημιουργία ειδικής διαπαραταξιακής επιτροπής, ενώ για λόγους διαφάνειας ζήτησε να υπάρξει πλήρης και αναλυτική καταγραφή και ανάρτηση στο διαδίκτυο της περιουσίας του δήμου Πειραιά που παραμένει άγνωστη στους δημότες της πόλης.