Latest News

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Έλα Αλέκααααα, στο άρθρο 99 η Τυποεκδοτική Α.Ε. του ΚΚΕ



Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα υπέβαλε η εταιρεία ΤΥΠΟΔΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ. 
 Η ιστορική επιχείρηση του ΚΚΕ οδηγήθηκε στην κίνηση αυτή, εξαιτίας των... μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, καθώς και ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1977 και μέχρι σήμερα χρησιμοποιείτο κυρίως ως μονάδα εκτύπωσης της εφημερίδας Ριζοσπάστης, αλλά και άλλων εντύπων.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει:   

«Η εταιρεία «ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ» ανακοινώνει ότι την 27.01.2012 κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία εξυγίανσης ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 99 του ν.3588/2007, όπως αυτές αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 12 του ν.4013/2011. Η εταιρεία υποχρεώθηκε στην υποβολή υπαγωγής στο άρθρο 99, λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει, εξαιτίας των σημαντικών ζημιών που έχει υποστεί από μεγάλα επισφαλή χρέη πελατών της.

Η «Τυποεκδοτική» ιδρύθηκε το 1977, με κύριο σκοπό την έκδοση και εκτύπωση της εφημερίδας «Ριζοσπάστης». Στην πορεία, προκειμένου να περιορίσει τα λειτουργικά της έξοδα, αναλάμβανε «φασόν» εκτυπωτικές εργασίες από τρίτους. Με τις πλημμύρες του 1994, και για να μην υπάρξει περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής στη Ν. Ιωνία, η εταιρεία μετεγκαταστάθηκε στο Κρυονέρι Αττικής. Η μετεγκατάστασή της, εξαιτίας και των περιορισμένων χρηματικών κεφαλαίων που διέθετε, συνοδεύτηκε από δανεισμό με υποθήκευση της ακίνητης περιουσίας της και με ανάληψη εκτυπωτικών εργασιών τρίτων, σε μαζικότερη κλίμακα από πριν».

Και καταλήγει: «Με το άνοιγμα της διαδικασίας εξυγίανσης η «Τυποεκδοτική» θα καταφέρει να αντιμετωπίσει με επιτυχία τη βάσιμη απειλή να βρεθεί προσεχώς στη δύσκολη θέση να μην μπορεί να εξοφλεί τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της και σημαντικό μέρος των λειτουργικών εξόδων της».


@ Την άκουσες, Αλέκαααααααααααααα;